Kerti út fenyőkéregből

2017 márc 28. | Férfiaknak

Kertünk védelmének érdekében sokfajta megoldást használhatunk függően az adott problémától. A gyomok ellen természetesen lebomló vásznakat, károkozók ellen különböző szereket használhatunk, gyepünk védelmében kerti utakat alakíthatunk ki. Az egyik ilyen megoldás a fenyőkéreg használata. A fenyőkéreg felhasználása a kertben többféle is lehet. Használhatjuk talajtakarónak növények, fák alá, díszítőelemnek, haszonnövényekhez, kerti játékok alá vagy kerti útnak.

Egy folyamatosan ápolt, rendben tartott kertnek az egyik legfeltűnőbb pontja a zöld gyep. Egy nagyobb kertnek a legnagyobb részét a fű fedi le, de ennek ápolása és rendben tartása sok munkát igényel. Folyamatosan figyelnünk kell a megfelelő öntözésre, védenünk kell a gyomok ellen és ápolnunk kell, hogy megtartsa szép zöld színét. Sok gyep károsító tényezője lehet a folyamatos terhelés. Ha nincsenek külön kialakított járóutak, olyan terek ahol tartózkodni lehet kertünkben anélkül, hogy a füvön állnánk, hamar kitapossuk. Ezeknél az eseteknél többször újra kell ültetni a füvet, újra kell kezdeni a gondozást és ezzel csak plusz munkát okozunk magunknak. Sokan kifejezetten tiltják, hogy a gyepre lépjenek a vendégek. Erre a célra alakítják ki több helyen is a kerti utakat. A kerti utakkal elkerülhetjük, hogy kitapossuk a füvet, valamint különböző időjárásokban, esős, saras időben elkerülhetjük, hogy a vizes gyepen kelljen haladnunk. Kerti utakat többféleképpen és több féle anyag felhasználásával is kialakíthatunk. Az egyik ilyen megoldás a fenyőkérgekből kialakított kerti utak. Fontos megjegyeznünk, hogy fenyőkéreg használata esetén érdemes nagyobb darabú fenyőkérget használnunk, hogy jobban bírja az igénybevételt! A fenyőkéreg felhasználásával készült kerti utak amellett, hogy megvédik gyepünket a károsodástól, a megfelelő kialakítással szép díszei lehetnek kertünknek. Díszítse és óvja gyepét kerti út kiépítésével!

Fenyőkéreg terén se érje be a rossz minőséggel! Forduljon hozzánk bizalommal! Vegye fel velünk a kapcsolatot a 0630/929-1404-es telefonszámon! Fenyőkéreggel kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra a www.fenyokereg.hu címen!