Megérkezett a tavasz, itt az ideje nyári gumira váltani!

2017 márc 27. | Férfiaknak

Ennek egyik első lépése a téli gumi leváltása. A saját döntésünkön múlik, hogy négy évszakos autógumira vagy nyári gumira váltunk, de a szakértők általában az utóbbit szokták javasolni. Mégpedig azért, mert míg a négy évszakos autógumi alkalmas minden időjáráshoz, de egyikhez sem a legideálisabb választás, addig a nyári gumi pontosan a meleg és száraz időjáráshoz lett kifejlesztve.

Sokan úgy vannak vele, hogy minek is bajlódjanak a téli gumi leváltásával, hiszen ha egész évben azt használják, legalább télen nem kell megint gumit cserélni. Ez természetesen nagyon rossz megoldás, több okból kifolyólag. A téli gumi kifejezetten fagyhoz és hóhoz lett kitalálva, a gumi kialakítása alkalmas arra, hogy egyfajta fogást találjon a jeges úton is, így az autónk nem fog csúszkálni és biztosan tudunk vezetni. A téli gumi nem alkalmas a melegebb utakon való közlekedésre, hiszen nem erre találták ki, ellentétben a nyári gumival. Nem csak arról van szó, hogy a téli gumival sokkal kényelmetlenebb a meleg és száraz úton vezetni, más problémával is szembesülni fogunk: a téli gumi sokkal hamarabb elhasználódik, ha a meleg évszakokban is igénybe vesszük. Nyári gumival sokkal biztonságosabban tudunk vezetni, és a féktávolság is sokkal rövidebb a nyári változattal, mint a télivel. Mindig nehéz eltalálni, hogy pontosan mikor jött el az idő a nyári gumira való cseréléshez, a szakértők szerint akkor érdemes váltani, amikor az átlaghőmérséklet 10 napon keresztül folyamatosan eléri a 7 °C-ot.

Ha még nem váltotta le téli gumiját nyári gumira, itt az idő! Látogasson el webáruházunkba, a www.akciosgumiabroncs.hu webcímre, és tekintse meg nyári gumijaink széles választékát! Nálunk a legnagyobb gyártók valóban megbízható termékei közül válogathat! Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a 06-20-358-8056-os telefonszámon, illetve az info@akciosgumiabroncs.hu e-mail címen!