A depresszió tünetei és kezelése

2017 márc 2. | Életmód

A depresszió egy nagyon sokakat érintő probléma, ami sok esetben még az ezzel küzdők számára sem ismeretes, hiszen ez az állapot szépen lassan szivárog be a hétköznapjainkba, és a tünetei sem mindig teljesen egyértelműek. Persze ezt nem egy titkolni való betegségként kell kezelnünk, hiszen nagyon kevesen vannak azok, akik életük során egyszer sem voltak depressziósak, ugyanakkor erről az állapotról is elmondható, hogy személyenként, helyzetenként eltérő súlyosságú lehet, hiszen mindenki másképp éli meg a nehézségeit.

A depresszió tünetei között szerepelhet az állandó, vagy épp meglepetésszerűen előtörő levertség, az ambíciók hiánya, gondolva itt akár az a hétköznapi apróságokra, és az egészen fontos dolgokra is. Továbbá ide sorolható még a reménytelenség, és az optimizmus teljes hiánya, mely minden esetben egy meghatározó negatív esemény hatására alakul ki. A depressziós úgy érezheti, hogy az állapotából nincs kiút, ezért minden esetben erősen indokolt a szakértő pszichológus bevonása ebbe a folyamatba. A pszichológus a helyzet komolyságának megfelelő terápiát alkalmazva képes ismételten visszatéríteni a depressziós egyént az egészséges, kiegyensúlyozott mindennapokba. Ehhez a szakember alkalmazhat úgynevezett kognitív-viselkedés terápiát, hipnózisban terápiát, azaz hipnoterápiát, relaxációs-szimbólumterápiát, de a szakmai ismeretek alapján összeállított beszélgetések is célra vezetőek lehetnek, ha a pszichológus és a beteg ezt így ítéli meg. Természetesen ezen kezeléseknek, terápiáknak a bizalom az alapja, de ha a megfelelő szakembert választjuk, ezzel nem lehet probléma!

Ha úgy érzi Önnek, vagy egy szerettének szakértő segítségre van szüksége a depresszió leküzdésében, és még nem találta meg a megfelelő pszichológust, akkor ne keressen tovább, cégünkkel garantáltan elégedett lesz! Ha további információkra kíváncsi, akkor látogasson el honlapunkra, a www.szakpszichologusbudapest.hu –ra!

Ha kérdései merülnének fel terápiáinkkal, illetve egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu e-mail címen, valamint a +36-(1)-3-163-009 telefonszámon!