Új vagy használt téli gumit érdemes vásárolni?

2017 márc 1. | Férfiaknak

Mikor már azt hihettük, hogy lassan beköszönni látszik a tavasz és a jó idő, az időjárás fordított egyet a kockán, és ismét meglepett bennünket a tél legjavával. A havazás, az éjszakai fagyok és az olvadó csapadékot követő latyak sokakat érhet váratlanul, ha eddig nem váltottak téli gumira. Hiszen bár Magyarországon nincs kötelező érvényű jogszabályozás a téli gumik alkalmazására, érdemes tisztában lenni a hiányosságából fakadó következményekkel! A gumiabroncsok világában ugyanis nem véletlenül különböztetnek meg évszaktól függően több verziót!

Sokan azért nem váltanak téli gumira, mert az túl magas költségekkel járna. Erre azonban remek opciót nyújthat, ha új szett helyett, használt téli gumit vásárolunk. Nyílván mind a két kialakítás mellé sorakoztathatunk pro és kontra állításokat, de bizonyos, a hiányuk sokkal súlyosabb anyagi károkhoz vezethet a csúszós, jeges utakon, mint a meglétük!

Az autó tapadásánál és optimális irányíthatóságánál nincs fontosabb, melyben hatalmas szerep hárul a gumiabroncsokra is! Télen, a hűvös időben a nyári kialakítások nem képesek megtartani a kellő keménységüket, ezért nem biztosítanak megfelelő tapadást. A latyakos, sáros, havas utakon pedig csak a mélyebben barázdált téli gumi képes megfelelően elvezetni az abroncsra került felesleges csapadékot!

Tehát, a használt téli gumik hátránya, hogy nem fognak annyi éven át optimális megoldást kínálni, mint egy új szett, azonban jóval kedvezőbb áron beszerezhetők, így az utolsó pillanatra, vagy egy-két szezon átvészelésére ideális választást biztosítanak! Ha Ön is minőségi használt téli gumit keres, esetleg egy új szettbe szeretne beruházni, kedvező feltételek mellett, látogasson el honlapunkra, a www.ar-go.hu-ra, és tekintse meg bőséges kínálatunkat. Kérdés vagy megrendelés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon a +36-30-300-97-44-es vagy +36-30-944-58-49-es számon, akár e-mailben az argoabroncs@t-email.hu címen. Sosem késő beszerezni a szükséges gumiabroncsokat!