Mikor és hol érdemes thermo függönyt alkalmazni?

2017 márc 1. | Technológia

A mai világban léteznek olyan innovatív megoldások, melyek kevés helyről hiányozhatnak, ilyen például a thermo függöny is. Hiszen az élet minden területén igyekszünk az energiahatékonyságra, és ez nincs másként az iparban sem. Az ipari szalagfüggönyök már régóta léteznek, bár az évek során számtalan fejlesztésen mentek át.

Míg hajdanán az ipari szalagfüggönyök leginkább a tisztaság fenntartásában játszottak szerepet, addig manapság már a hő gazdálkodásban is. Erre a feladatra fejlesztették kis az úgynevezett thermo függönyöket, melyek képesek az ideális hőmérséklet fenntartására. Ezt a kialakítást azonban már sokkal specifikusabb helyeken érdemes alkalmazni, hiszen egy raktárban vagy üres ipari területen nem sok hasznuk van. Hol érdemes akkor alkalmazni a thermo függönyt?

  • Gyárak árukiadó helyiségeiben – Gyakran előfordul, hogy az árukiadóknál csak szimpla ipari szalagfüggönyt alkalmaznak, melynek hátránya, hogy az ott tárolt árut (főként az élelmiszeriparban) könnyedén kitehetjük a túlzott meleg vagy hideg levegőnek.
  • Hűtőházaknál – A thermo függöny különösen jó szolgálatot tehet egy hűtőház esetében, ahol gyakori a ki- és bemenő forgalom, ugyanakkor fontos a hőmérséklet optimalizálása is.
  • Különböző élelmiszer feldolgozó egységekben – Hasonlóan az elsőként említett ponthoz, ezekben az esetekben is elengedhetetlen, hogy a romlandó árut ne tegyük ki intenzív hőmérsékletingadozásnak.
  • Lovardákban – Ez legfőképpen a hűvös időben érvényes, hiszen a fűtetlen lovardákból könnyedén kiszökhet a meleg, illetve a fűtött lovarda esetében is könnyedén bajt okozhat az állandóan nyitva tartott ajtó, melyre optimális megoldást nyújt a thermo függöny.
  • Növényházakban
  • Állatházakban

Ez utóbbi esetekben is a növények és állatok megóvása érdekében érdemes thermo függönyt alkalmazni, főként, ha egy rendszeresen látogatott állatkertről vagy növényházról van szó! Ha Ön is minőségi ipari szalagfüggönyt keres, látogasson el honlapunkra, a www.albalamella.hu-ra, és tekintse meg kínálatunkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére, akár telefonon a +36-70-420-1933-as számon, akár e-mailben az info@albalamella.hu címen.