Miért pont a csavarkompresszorok?

2017 febr 28. | Technológia

Sűrített levegőre számos területen van szükség, gondolva itt az autóiparra, de akár a fogászatra vagy a kozmetikára, hiszen ezeken a területeken mind használnak olyan berendezéseket és eljárásokat, melyeknek szerves része a sűrített levegő felhasználása. Pontosan ezért a csavarkompresszorokkal sok helyen találkozhatunk, ellenben a működésük eltérő a szokványos, dugattyús kompresszoroktól. Persze ez sok tekintetben előny, ha egy olyan kompresszorra van szükségünk, ami képes folyamatosan üzemelni akár, és mindezt halkabban teszi a szokványos daraboknál. De mi teszi olyan különlegessé ezt a kompresszor típust?

A csavarkompresszorok, a hagyományos darabokkal ellentétben nem dugattyúkat alkalmaznak a levegő sűrítésére, hanem két csavaros alakú elemet, melyek egymástól eltérő pályán mozognak, és az így keletkezett forgási energia sűríti a levegőt. Ennek a megoldásnak hatalmas előnye, hogy a gépezet így képes gyakorlatilag megállás nélkül működni, így ha folyamatos sűrített levegőre van szükségünk, akkor ez a nekünk való megoldás. A két csavar alakú elem közötti területet olajfilm tölti ki, megelőzve a kopást, de nyilvánvalóan ez a leadott sűrített levegőbe nem kerül bele. Otthoni használatra nem feltétlenül kell ipari teljesítményű darabokat beszereznünk, de ha munkaeszköznek vásároljuk csavarkompresszorunkat, érdemes olyan darabot venni, ami akár nagyobb termelési igény mellett is megállja a helyét!

Ha szeretne csavarkompresszorok hatalmas kínálatából válogatni, akkor a legjobb helyen jár, hiszen cégünk számos alternatívát kínál erre a célra, melyek között biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb darabokat! Ha további részletekre kíváncsi csavarkompresszorainkkal kapcsolatban, akkor látogasson el honlapunkra, a www.kompresszor-technika.hu –ra!

Ha kérdései merülnének fel termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a 06-52-411-911 telefonszámon, valamint az info@kompresszor-technika.hu e-mail címen!