Milyen szempontok alapján vásároljunk kábelvédő csöveket?

2017 febr 22. | Technológia

Ahhoz, hogy egyes helyeken kábeleket vezessünk el, speciális eszközökre, azaz úgynevezett kábelvédő csövekre van szükségünk, melyekkel meghatározhatjuk a kábelek útvonalát, illetve védelmet biztosíthatunk azoknak, pontosan ezért számos kritériumnak kell megfelelniük ezeknek az elemeknek, és ha már csak a falba vagy egyéb szilárd dologba való beépítés lehetőségét vesszük alapul, időtállónak kell lenniük kábelvédő csöveinknek! Ha adott szempontokból nem felelnek meg ezek az alkalmatosságaink a mindennapos használat követelményeinek, abból komoly problémák keletkezhetnek, sőt akár balesetek is.

Ha a megfelelő kábelvédő csöveket keressük, akkor az első és talán legfontosabb tényező, amit számon kell tartanunk, az a biztonság, hiszen az elektromos vezetékek, főképp a magas feszültségen üzemelők, komoly balesetfaktort hordozhatnak magukban. Ezért a kábelvédő csöveknek ellenállniuk kell a külső behatásokkal szemben, ugyanakkor a hőtágulás következtében fellépő méretváltozásnak sem szabad meggyengítenie a szerkezetet. Mindemellett a folyadékállóság ugyebár alapvető, hiszen ha egy minimális nedvesség is éri a kábeleket, az könnyen zárlathoz vezethet. Elhanyagolhatatlan még továbbá a korrózióállóság, melyet a műanyag tud a legjobban garantálni. Persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kényelmi tényezőket sem, tehát például azt, hogy az adott kábelvédő csőben könnyű legyen elvezetni egy kábelt, és hogy ne akadjon el, melyet a sima belső fal garantál egy minőségi termék esetében.

Ha minőségi, időtálló és remekül funkcionáló kábelvédő csövekre van szüksége, akkor ne keressen tovább, hiszen cégünknél mindent megtalálhat, amire szüksége van! Ha további részletekre is kíváncsi, látogasson el honlapunkra, a www.pestan.eu –ra!

Ha kérdései merültek fel kábelvédő csöveinkkel, illetve egyéb termékeinkkel, illetve szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a +3670-409-8862 telefonszámon, valamint a pestan@pestan.eu e-mail címen!