Milyen esetekben érdemes az adózás könyvelését profikra bízni?

2017 febr 1. | Üzlet

Az adózás általában minden magán- és jogi személy vesszőparipája, a bonyolult adózási rendszert nem egyszerű megérteni, így sokszor kénytelenek vagyunk az adóbevallásunkat profi könyvelőre bízni, aki biztosan helyesen fogja kitölteni a dokumentumot. Bizonyos esetekben az adózást mi magunk is meg tudjuk oldani, főként, ha értünk a pénzügyekhez, nincsenek befektetéseink és ismerjük az adórendszert. Azonban a legtöbb esetben érdemes könyvelőre bízni az adózást. Mikor érdemes könyvelőhöz fordulni?

Ha nem különösebben értünk a pénzügyekhez és az adórendszerhez: ez esetben felesleges kínok között megpróbálnunk kitölteni a papírokat, ráadásul nagy az esélye, hogy valamilyen hibát vétünk.

  • Saját vállalkozásunk van: elengedhetetlen egy cég életében a megfelelő könyvelés, egy vállalkozás indulásakor pedig a jövőbeni sikereket is meghatározhatja a megfelelő adózás, ezért érdemes minden esetben profira bízni a könyvelést.
  • Házasságkötés, válás, gyermeknevelés esetén: ilyenkor már nem csak a saját bevételeink és kiadásaink számítanak, hanem a velünk együtt élőké is, ezért bonyolultabbá is válik az adózás.
  • Jelentősen megváltozott a pénzügyi helyzetünk a tavalyi évhez képest: ha a bevételeink más forrásból érkeznek vagy esetleg valamilyen vagyontárgyat vásároltunk a legutóbbi adóbevallásunk óta, bonyolult változtatásokra lesz szükség az adózás könyvelésekor.

Az adózás könyvelését profira bízni költségesnek hangozhat, de valójában éppen az ellenkezője, hiszen egy szakértő átlátja az adózási törvényeket, így olyan adótanácsokkal is el tud minket látni, amelyek pénzt spórolhatnak meg számunkra. Ráadásul a könyvelők kiszúrják a legkisebb hibát is, így biztos nem kell később a hibás adóbevallásból fakadó problémákkal szembenéznünk.

Ha profi könyvelésre vagy adótanácsadásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.egyszeregy.com webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-282-0487-es telefonszámon, illetve az info@egyszeregy.com e-mail címen!