Újrafestené bútorait? Ne feledkezzen meg a helyes csiszolástechnikáról!

2017 jan 31. | Lakberendezés

Sajnos kedvenc bútoraink sem őrzik meg eredeti szépségüket az évek során, azonban egy kis restaurálással könnyedén olyanná varázsolhatjuk őket, mint amilyenek újkorukban voltak. Az újrafestés rengeteget dobhat a bútoron, viszont a munka odafigyelést is igényel, amennyiben minőségi eredményt szeretnénk elérni.

Először is a festék mellett be kell szereznünk a megfelelő csiszolóanyagot is, mellyel simára tudjuk majd csiszolni a lefestendő felületet. Faanyaghoz ajánlott a műgyanta kötésű, szemcsés csiszolópapír, melyet a hobbi restaurátorok és a szakemberek is egyaránt kedvelnek. A megfelelő szemcseméret kiválasztása kifejezetten fontos, sok esetben többféle csiszolóanyagot kell beszereznünk a különböző munkafolyamatokhoz. A durvább felületek csiszolásához erősebb csiszolóanyag kell, míg a felület simításához már egy kisebb csiszolóerejű papír ajánlott.

Mikor nekiállunk a régi felületet lecsiszolni, fontos, hogy a száliránynak megfelelően csiszoljuk a fát. Sima és egyenes mozdulatokkal csiszoljunk, tartva a helyes irányt, ha egyenletes felületet akarunk elérni. Arra pedig különös figyelmet kell fordítanunk, hogy az egész felület egyenletes maradjon, tehát mindenhonnan ugyanannyi fát csiszoljunk le.

Fontos, hogy a csiszolási területet végig tisztán tartsuk. Ha hagyjuk felgyülemleni a port és a törmeléket, nehezebben látjuk át a már eddig elkészült munkánkat, illetve fennáll az esélye, hogy a por bekerül a csiszolóanyag és a csiszolandó fafelület közé, így rontva a simaságon. Miután elkészültünk a csiszolással és a bútorunk felülete egyenletes és sima, nekiláthatunk az újrafestésnek.

Csiszolóanyagra van szüksége bútorai felújításához? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.dunaholz.hu webcímre, és tekintse meg csiszolástechnikai eszközeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-424-17-14 és 06-30/996-43-82 telefonszámok valamelyikén, illetve a dunaholz@gmail.com e-mail címen!