Újrafestené bútorait? Ne feledkezzen meg a helyes csiszolástechnikáról!

31 január 2017
 január 31, 2017
Újrafestené bútorait? Ne feledkezzen meg a helyes csiszolástechnikáról!
Kategória Lakberendezés

Sajnos kedvenc bútoraink sem őrzik meg eredeti szépségüket az évek során, azonban egy kis restaurálással könnyedén olyanná varázsolhatjuk őket, mint amilyenek újkorukban voltak. Az újrafestés rengeteget dobhat a bútoron, viszont a munka odafigyelést is igényel, amennyiben minőségi eredményt szeretnénk elérni.

Először is a festék mellett be kell szereznünk a megfelelő csiszolóanyagot is, mellyel simára tudjuk majd csiszolni a lefestendő felületet. Faanyaghoz ajánlott a műgyanta kötésű, szemcsés csiszolópapír, melyet a hobbi restaurátorok és a szakemberek is egyaránt kedvelnek. A megfelelő szemcseméret kiválasztása kifejezetten fontos, sok esetben többféle csiszolóanyagot kell beszereznünk a különböző munkafolyamatokhoz. A durvább felületek csiszolásához erősebb csiszolóanyag kell, míg a felület simításához már egy kisebb csiszolóerejű papír ajánlott.

Mikor nekiállunk a régi felületet lecsiszolni, fontos, hogy a száliránynak megfelelően csiszoljuk a fát. Sima és egyenes mozdulatokkal csiszoljunk, tartva a helyes irányt, ha egyenletes felületet akarunk elérni. Arra pedig különös figyelmet kell fordítanunk, hogy az egész felület egyenletes maradjon, tehát mindenhonnan ugyanannyi fát csiszoljunk le.

Fontos, hogy a csiszolási területet végig tisztán tartsuk. Ha hagyjuk felgyülemleni a port és a törmeléket, nehezebben látjuk át a már eddig elkészült munkánkat, illetve fennáll az esélye, hogy a por bekerül a csiszolóanyag és a csiszolandó fafelület közé, így rontva a simaságon. Miután elkészültünk a csiszolással és a bútorunk felülete egyenletes és sima, nekiláthatunk az újrafestésnek.

Csiszolóanyagra van szüksége bútorai felújításához? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.dunaholz.hu webcímre, és tekintse meg csiszolástechnikai eszközeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-424-17-14 és 06-30/996-43-82 telefonszámok valamelyikén, illetve a dunaholz@gmail.com e-mail címen!

Comments are closed.