Hogyan válasszunk redőnyt?

2017 jan 16. | Életmód

Árnyékolásra minden otthonban szükség van, hiszen ez garantálja, hogy nappal a napsugarak ne süssenek be, amikor nem szeretnénk, továbbá azt is, hogy az éj leszállta után ne lássanak be illetéktelenek, persze erre számos eszköz elérhető a piacon, de talán a legalkalmasabb eszköz erre a redőny. Persze redőny és redőny között is hatalmas különbségek lehetnek, ezért érdemes tájékozódnunk, hogy milyen darabot vásárolunk. A két leggyakrabban használt típus a műanyag redőny és az alumínium redőny. Ezeket fogjuk most kicsit jobban kielemezni.

A műanyag redőnyök hatalmas előnye, hogy nem érzékenyek a korrózióra, így különösebben nem kell óvnunk őket a csapadéktól. Ellenben a hosszú távú erős napsugárzás elszíneződéseket okozhat rajtuk, persze felületkezeléstől függően. Arra, amire kellenek megfelelő tartóssággal rendelkeznek, viszont egy esetleges külső behatolás ellen nem védenek úgy, mint alumínium társaik. Az ok, amiért ez az egyik leg elterjedtebb árnyékoló, az az ár, ugyanis jó minőségű műanyag redőnyökhöz már igen olcsón is hozzáférhetünk.

Az alumínium redőnyök valamivel drágábban beszerezhetőek, de számos előny szól ezek mellett is. Az első ilyen a védelem, amit nyílászáróinknak nyújtanak, ugyanis erős anyagból készültek, így akár egy esetleges illetéktelen behatolót is megállíthatnak. Továbbá kifejezetten tartósak, ellenben a korrózióra egy idő után érzékenyek lehetnek. Masszív anyagfelhasználás és hosszan tartó minőség jellemzi ezt a redőny típust.

Bármilyen redőnyt is vásároljunk, fontos, hogy megbízható cégtől szerezzük be azt, hiszen csak így garantálhatjuk, hogy minőségi terméket vásárolunk. Ha alumínium redőnyök és műanyag redőnyök hatalmas választékából szeretne vásárolni, akkor a legjobb helyen jár! Cégünk rendelkezésére áll, és ha további információkra kíváncsi, akkor látogasson el weboldalunkra, a www.naprakeszen.hu –ra!

Ha kérdései merülnének fel termékeinkkel kapcsolatban, keressen fel minket a redony@naprakeszen.hu e-mail címen, illetve a 06-20/9771267 telefonszámon!