Mivel jár egy autó első forgalomba helyezése?

2017 jan 12. | Életmód

Ha esetleg még sosem volt autónk, illetve ha már egy ideje tervezgetjük, hogy leváltjuk az eddigit, akkor több lehetőségünk is van, ellenben ha úgy döntünk, hogy egy teljesen új autót vásárolunk, akkor is el kell intéznünk pár dolgot, ugyan úgy mint egy használt autó vásárlása esetén. Az első forgalomba helyezés egyáltalán nem összetett dolog, viszont szükséges pontosan ismernünk, hogy milyen kötelezettségeink vannak ezzel kapcsolatban, hiszen csak így közlekedhetünk teljesen jogszerűen az utakon.

Ha új autó első forgalomba helyezését intézzük, szükségünk van tehát egy törzskönyvre, melyet ha egy összegben kifizetjük az autót, nem sokkal később kézhez is kapunk, ellenben ha hitelre vásároljuk, akkor a pénzintézetnél marad. Ez az irat pusztán csak az autó eredetiségének igazolására szolgál, illetve ebbe vannak felvezetve a járművel kapcsolatos adatok is. Forgalmi engedélyt is ki kell váltanunk, melynek ugyan elenyésző a költsége, de a hatályos jogszabályoknak megfelelően elengedhetetlen a megléte. A rendszámtáblákról is nekünk kell gondoskodnunk, melyet az illetékes minisztériumból válthatunk ki, persze szintén egy bizonyos összeg fejében, de ez sem különösebben vészes. A vásárlási illeték az új autók esetében fix összeg, pusztán a használt autóknál határozza meg a teljesítmény és a kor, de itt emiatt nem kell tartanunk. Persze alapvetően ez egyszerűen hangzik, de ennyi utánajárás nem kevés időt vesz igénybe, és sokunknak nincs erre ideje. Viszont, ha a megfelelő céget bízzuk meg az új autónk első forgalomba helyezésének ügyintézésével, akkor minderről megfeledkezhetünk!

Ha nem szeretné az utánajárással pazarolni az idejét, és új autót szeretne vásárolni, akkor bízza ránk az első forgalomba helyezés ügyintézését! Ha további információkra kíváncsi, látogasson el honlapunkra, a www.gokartfehervar.hu –ra!

Ha kérdései akadnának az első forgalomba helyezéssel, illetve egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a weboldalunk kapcsolat menüpontja alatt található üzenetküldő segítségével, illetve a +36-20-2-099-181 telefonszámon!