Higiénia a munkahelyen: a levegőfertőtlenítés fontosságáról

2017 jan 2. | Életmód

A hétköznapi életben magától adódónak vesszük, hogy az általunk beszívott levegő tiszta, és nem veszélyezteti egészségünket, azonban ez koránt sincs így. Tekintsünk most el a szmogtól és az egyéb légszennyeződésektől (bár ezek is súlyos problémák), és vegyük példának azt a helyet, ahol életünk nagy részét töltjük: a munkahelyünket.

A rendszeres levegőfertőtlenítés azt a célt szolgálja, hogy a dolgozók ne mérgezzék magukat a fertőző anyagokkal zsúfolt levegő beszívásával. Sajnos még akkor is előfordulhat, hogy a munkahelyünkön súlyosan szennyezett a levegő, ha mi nem is tudjuk ezt érzékelni. Azonban rengeteg betegség okozója lehet a baktériumokkal teli levegő, melyet egyszerű levegőfertőtlenítő szerekkel meg lehet tisztítani. Az irodaházakra például kifejezetten jellemző a légszennyezettség, ugyanis a hűtés és fűtés működtetése érdekében légtechnikai csatornákat alkalmaznak, melyek gyakran bejuttatják a spórás levegőt az irodahelyiségbe. Ezért fordulhat elő az, hogy a dolgozók pár nap szabadság után azt veszik észre, hogy jobb a közérzetük vagy akár enyhültek az allergiás tüneteik. Sokan pedig megbetegednek, és nem is tudják, hogy a kiváltó ok a fertőző irodai levegő volt. Levegőfertőtlenítéssel elkerülhető a mikrobák további szaporodása, és kisebb az esélye annak, hogy egy egyszerű vírus az egész irodát leteríti a lábáról.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre levegő fertőtlenítéséhez? Baktericid és fungicid hatású füstölőpatronok, melyek megakadályozzák a baktériumok, gombák, és egyéb káros anyagok terjedését az irodai levegőben is.

Forduljon hozzánk bizalommal, és mi segítünk megtisztítani az iroda légkörét! Hatékony légfertőtlenítő- és felülettisztító szereinkkel higiénikussá válhat az egész iroda! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.euro-higienia.hu e-mail címre, és tekintse meg széleskörű szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-383-8367-es telefonszámon, illetve az info@euro-higienia.hu e-mail címen!