Miért elengedhetetlen a rendszeres kéményfelújítás?

2016 dec 28. | Lakberendezés

Semmi sem kellemesebb a hideg téli napokon, mint a tűz ropogása a kandallóban. Ám a kényelem és a komfort nem minden, hiszen a biztonságos otthon érdekében rendszeres átvizsgálásra, és időnként kéményfelújításra van szükség.

Miért is olyan fontos a kémény rendszeres ellenőrzése?

A kémény elsődleges funkciója, hogy a kandalló tüzéből távozó füstöt és gázokat kivezesse az otthonunkból a szabad levegőre. A kémény megfelelő működése nem csak a kényelem miatt fontos, ugyanis a kibocsátott füst több mérgező anyagot is tartalmazhat, ezekből legveszélyesebb a színtelen, szagtalan szén-monoxid, amely betegséget, akár halált is okozhat. Más feladata is van a kéménynek, például a hő szabályozása. A kéménynek köszönhetően nem melegednek fel túlságosan a ház falai, amely veszélyes lenne a ház szerkezetére nézve, és akár háztüzekhez is vezethet. Ha a kémény nem látja el valamelyik funkcióját rendesen, az tragikus következményekhez vezethet, ezért fontos a rendszeres kéményfelújítás.

Az egyik probléma, amiért szükséges lehet a kéményfelújítás, az a kandallót ellepő égésanyagok és hamuréteg, mely akadályozza a füst áramlását. Sok esetben pedig a kémény nyílásával van valami probléma, és ezért nem tud szabadon áramolni a füst. Ez lehet valamilyen törmelék, de akár egy madárfészek is. A kéményfelújítás során azt is megvizsgálják a szakemberek, hogy nincs-e repedés vagy lyuk a kéményben, ugyanis ez a füst nem megfelelő áramlását is jelentheti. Bár rendkívül kényelmes és hangulatos a kandallófűtés, nem feledkezhetünk meg a kéményfelújításról sem. A hibás kémény elképesztően veszélyes lehet, és csak a szakértők tudják felmérni, hogy megfelelően működik-e.

Bízza megbízható szakemberekre a kéményfelújítást, forduljon hozzánk bizalommal! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.epites-felujitas.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-771-47-87-es telefonszámon, illetve az info@epites-felujitas.hu e-mail címen!