Akiknek az autózás közbeni zenehallgatás élményét köszönhetjük: a DLS hangszórók története

2016 dec 27. | Technológia

Amennyiben DLS hangszóróval van felszerelve autója, pontosan tudja, milyen minőségi zenehallgatási eszközöknek bizonyulnak. Ha pedig nincs még hangszórója, de éppen keresgél, biztosan találkozott már a DLS termékeivel. Azonban hiába ismeri a terméket, nagy valószínűséggel arról még nem hallott, hogyan is születtek meg a DLS hangszórók.

A DLS cég születése 1979-re tehető, amikor három svéd fiatal (Dawid, Leif és Stefan) elkezdtek egy újfajta vevőkészülék kialakításán dolgozni. Az elkészített eszköz képes volt egyszerre fogni a svéd rendőrség és a tűzoltóság jeleit is, ezért nagy népszerűségnek örvendett. Ám idővel az eladások száma rohamosan csökkenni kezdett, így 1998-ban leálltak a gyártással.

1985-ben az alapítók már más területekre próbáltak betörni, nevezetesen az autó hangszórók iparágába. Nem volt könnyű belépniük a telített piacra, ám hamar elterjedt a híre, hogy a DLS hangszóróknak igen magas a minősége. Miután meghódították Svédországot, a 90-es években betörtek a nemzetközi piacra is. A terjeszkedés sikeres volt, napjainkban a DLS hangszórók több mint 50 országban találhatók meg.

A DLS hangszórók több díjat is bezsebeltek az utóbbi évtizedekben. Iridium 6.2 nevezetű termékük két egymást követő évben is elnyerte az „Év európai hordozható hangszórója” címet (2004, 2005). A díjat azzal az indokkal adták nekik, hogy a DLS hangszórókban tökéletesen egyesülnek a jól bevált technológiák és az innovatív fejlesztések. Ezen kívül az EMMA (European Mobile Media Association) díjkiosztókon is remekül szoktak szerepelni a DLS hangszórók, a 2004-ben Budapesten tartott rendezvényen 16 termékük ért el dobogós helyezést.

Nincs még hangszóró autójában, vagy jobb minőségűre szeretné cserélni? Válassza a DLS termékeit! Látogasson el honlapunkra, a www.autohificentrum.hu webcímre, és tekintse meg hangszóró választékunkat! Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a 06 20 988 7032-es telefonszámon, illetve az ahcmuhely@gmail.com e-mail címen!