Mi alapján válasszunk nyakörvet kutyusunknak?

2016 dec 15. | Életmód

A kutyatartás elengedhetetlen kelléke a kutya nyakörv, ami számos funkciót hordoz magában. Gondolva itt többek között az egyszerűbb azonosításra, hiszen a nyakörvön általunk elhelyezett bilétán feltüntethetjük a kutya nevét első sorban, melyre hallgat, illetve az adatainkat, ha elkóborolna kedvencünk. Ezen felül erre rögzíthetjük a pórázt is, amikor sétálni megyünk az ebbel, ezzel biztosítva, hogy az biztosan rajta marad. Illetve ha a kutya meglát egy macskát vagy egy másik kutyát, és nem pórázzal sétáltatjuk, akkor a nyakörvre is rá lehet fogni jobb híján. A kutya nyakörv továbbá az esztétikumot is szolgálja, hiszen így kedvünkre „öltöztethetjük” kedvencünket. Viszont van pár tényező, amit a vásárlásnál, és a nyakörv használatánál figyelembe kell vennünk.

Amikor kutya nyakörvet vásárolunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy kutyusunk nem érzékeny az adott anyagra, hiszen így könnyen kiütéses lehet a nyaka, amit a szőr miatt csak nehezebben veszünk észre. A másik fontos tényező a méret, a leg egyszerűbb, ha vásárlás előtt lemérjük a kutyus nyakát, így biztosra mehetünk a nyakörv vásárlás előtt. A terhelhetőség is lényeges, hiszen hiába jó a nyakörv a 40 kilós kutyánk nyakára, ha mindeközben egy pillanat alatt leszakítja magáról, ezért az erősebb szintetikus anyagok és a bőr mindenképp remek választást jelenthetnek. Első felhelyezéskor vigyázzunk, hogy nehogy túl szorosra húzzuk a kutya nyakörvet. Akkor jó, hogy ha kellően stabilan van a helyén, de körkörös irányba még tudjuk mozgatni, így nagyjából biztos, hogy nem szorítja a kutyus nyakát.

Ha szeretne minőségi kutya nyakörveket vásárolni kedvencének, akkor ne keressen tovább! Cégünk kínálatában biztosan megtalálja a megfelelő darabokat, melyeket kutyusa is szívesen visel, és az Ön igényeinek is tökéletesen eleget tesznek! Ha további információkra kíváncsi, látogasson el weboldalunkra, a www.kutyakellek.hu –ra!

Ha kérdései merültek fel termékeinkkel kapcsolatban, keressen fel minket a +3630/528-6161 telefonszámon, illetve az info@kutyakellek.hu e-mail címen!