Télen is fontos a hűtőfolyadék ellenőrzése

2016 dec 12. | Technológia

Autónk télen különös figyelmet igényel, hiszen a hidegben minden könnyebben károsodik a hőtágulás, és az anyag szerkezetében keletkezett merevség miatt, ez mindig is így volt, ellenben van egy pár dolog, melyet tehetünk annak érdekében, hogy minden rendben működjön autónkban a mínuszok idején is. Persze nem szükséges egyből több százezres kiadásokat vizionálni, hiszen pár egyszerű teendővel is elejét vehetjük egy komolyabb problémának.

A hűtőfolyadék ellenőrzésének kulcsfontosságú szerepe van a téli időszakban, hiszen a tartós hideg a motort is jobban megterheli, főleg az aznapi első indításoknál, és ezt részben a hűtőfolyadék kompenzálja. Továbbá minél régebbi a hűtőfolyadék autónkban, annál kevésbé látja el hatékonyan a feladatát, és annál kevésbé képes ellenállni a tartós hidegnek, illetve a 100°C fölötti hőmérsékletnek, ami lássuk be, megeshet a motortérben. Persze a megfelelő hűtőfolyadék az autó általános működésén felül a mi komfortérzetünket is szolgálja, hiszen ez felel a fűtésért is, ami elhanyagolhatatlan ebben az időjárásban. Tehát a tartós fagyok beállta előtt mindenképpen látogassunk meg egy autójavítással foglalkozó céget, ahol ellenőrzik hűtőfolyadékunk minőségét, illetve az azt vezető rendszer állapotát, hiszen ez korrodálódhat, ami hosszú távon komoly problémákat is okozhat. Mindehhez arra van szükségünk, hogy megbízható szakemberekre bízzuk a feladatot, így biztosak lehetünk benne, hogy nem akad majd probléma autónkkal.

Ha szeretné profikra bízni a hűtőfolyadék ellenőrzését a fagyok beállta előtt, akkor a legjobb helyen jár, hiszen cégünk szakembereinek tekintetét egyetlen hiba sem kerülheti el! Ha további információkra kíváncsi, akkor látogasson el weboldalunkra, a www.geniusztrade.hu –ra!

Ha kérdései adódnának a hűtőfolyadék cserével vagy egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen fel minket a 06-70/368 4641 telefonszámon, illetve a geniusztradekft@gmail.com e-mail címen!