Milyen videokártyát válasszak?

2016 dec 12. | Technológia

Attól függően, hogy konkrétan mire szeretnénk használni számítógépünket, számos kérdés merülhet fel bennünk. Biztos, hogy megfelelő lesz a későbbi bővítéshez ez az alaplap? Vegyek hangkártyát vagy jó az integrált? És így tovább, de a legnagyobb kérdéseik a videokártyákkal kapcsolatban szoktak felmerülni, hiszen teljesítményben sokszor hangyányit maradnak el egymástól az adott kategóriába tartozó GPU-k, viszont árban komoly különbségek is előfordulhatnak. Mindezen felül majdnem minden második hónapban kijön egy új chipset, melyet több tíz különböző gyártó kínálatából is megvásárolhatunk.

Az első kérdés, amit fel kell tennünk, hogy AMD avagy NVIDIA kártyát szeretnénk-e, itt érdemes teszteket nézegetnünk az adott kategóriába található rivális kártyák teljesítményéről, és általánosságban elmondható, hogy ha Intel processzorunk van, akkor az NVIDIA videokártyákat érdemes választanunk, AMD-hez pedig értelemszerűen AMD, de ez nincs feltétlenül kőbe vésve. Ha megtaláltuk a nekünk tetsző gyártót, akkor realizálnunk kell az igényeinket, hiszen ha egyszerűen filmeket szeretnénk nézni vagy internetezni, akkor elég egy multimédiára optimalizált videokártya, amit az elvárt felbontástól és képfrissítési rátától függően akár igen alacsony áron beszerezhetünk. A nagy kérdések igazán a játékra optimalizált kártyáknál merülhetnek fel. Ha a legújabb, nagy grafikai igényű játékokat is nagy felbontásban, illetve magas képfrissítési rátával szeretnénk futtatni, akkor már érdemesebb a felső kategóriában keresgélnünk, persze köztes megoldások is vannak. Tény, hogy a közép kategória felsőbb szegmensében is találhatunk olyan GPU –kat, melyekkel az elkövetkezendő időben még minden új játékot jó teljesítménnyel futtathatunk, de ha valóban hosszú távon jó teljesítményt szeretnénk magunkénak tudni, akkor az RX 480 videokártyák, illetve a GTX 1070 és GTX 1080 széria, illetve akár a GTX 1060 is jó választás lehet. Persze ez a piac annyira telített, hogy gyakorlatilag minden igényre megtalálhatjuk a megfelelő darabot.

Ha szeretne hatalmas választékból, illetve verhetetlen áron videokártyákat vásárolni, akkor válasszon minket! Kínálatunkban mind az AMD, mind az NVIDIA videokártyák között megtalálhatja a megfelelő darabot! Termékeinkért, és további információkért látogasson el a www.pcland.hu –ra!

Ha kérdései adódnának termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a 06-21/381 39 80 telefonszámon, illetve az info@pcland.hu e-mail címen!