Itt a tél, fordítson figyelmet a fagyálló folyadékra!

2016 dec 1. | Férfiaknak

Amikor elérkezik a téli időszak, nem csak a téli gumi beszerzése szükséges ahhoz, hogy autónk felkészüljön a fagyos időre. A megfelelő fagyálló folyadék kiválasztása szintén elengedhetetlen, hiszen a nevében is benne van, hogy megakadályozza autónk lefagyását és védi annak hűtőrendszerét.

Mielőtt megérkeznek a mínuszok, mindenképp ellenőrizzük az autónkban lévő fagyálló folyadék dermedéspontját, melyet legegyszerűbben egy olcsó dermedésmérővel tudunk megtenni. Másik lehetőség, hogy megkérjük a benzinkutast, hogy mérje meg autónk fagyáspontját, aki több mint valószínű, hogy nem fog ezért pénzt kérni, és a mérőeszköze pontosabb eredményt fog mutatni a bolti dermedésmérőnél. Amennyiben a mérőeszköz -20°C-nál melegebb értéket mér, mindenképp cseréljük ki a fagyálló folyadékot. Egyébként legkésőbb öt évente mindenképp érdemes elvégezni a fagyálló folyadék teljes cseréjét.

Ha új fagyálló folyadékot tervezünk vásárolni, nem árt figyelembe venni egy-két dolgot. Minden autónál meg van szabva, hogy milyen típusú fagyálló hűtőfolyadékot kell hozzá beszerezni – általában a fagyálló flakonján megtaláljuk, melyik autókhoz ajánlják. Nagyon fontos, hogy ne a fagyálló folyadékon spóroljunk, mivel hiánya rengeteg autóalkatrészben tehet kárt. Leginkább a megfagyott víz jelent veszélyt autónkra, ugyanis a jég térfogata nagyobb, mint a vízé, így deformálhatja és rongálhatja az őt körülvevő alkatrészeket. A fagyállók folyadékok típusait nem ajánlott keverni, hiszen más-más felépítésű kémiai vegyületek, melyek nem biztos, hogy jól megférnek egymás mellett. A biztonság kedvéért érdemes az autóban tartani egy flakon fagyálló folyadékot vészhelyzet esetére, mert nem tudhatjuk, mikor lesz rá szükség.

Készüljön fel a télre és cseréljen fagyálló folyadékot autójában! A fagyálló hűtőfolyadékon túl egyéb autóalkatrészek széles választékával várjuk webáruházunkban! Látogasson el a www.autoalkatreszkozpont.hu webcímre! Forduljon hozzánk bizalommal a +36-70/3222-203-as telefonszámon, illetve az info@autoalkatreszkozpont.hu e-mail címen!