Mi is az az energiamenedzsment?

2016 nov 21. | Technológia

Az energiamenedzsment azt monitorozza, hogy az adott területek, gépezetek, illetve bármilyen olyan egység, melyet mi figyelni szeretnénk, mekkora energiát használ el. Ha pontos adataink vannak erről, az számos dologban megkönnyítheti a mindennapjainkat, hiszen a nem megfelelő energiagazdálkodás komoly kiadást jelenthet cégünknek, amiből egy kis odafigyeléssel könnyedén lefaraghatunk.

Ahhoz, hogy megfelelően takarékoskodjunk a felhasznált energiával, szükségünk van egy olyan rendszerre, amin keresztül minden értéket pontosan megtudhatunk, és az ez által mért adatok szerint optimalizálhatjuk a különböző, nagy energiafogyasztású rendszereket. Ha ezt megtesszük, annak számos előnye lehet, gondolva itt első körben a kiadások optimalizálására, mellyel hosszú távon számottevő pénzösszegeket spórolhatunk meg. A megfelelő energiamenedzsment további előnye a környezettudatosság, hiszen ha csak annyi energiát használunk fel, amennyire szükségünk van, azzal csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Ez mind remek tulajdonság, de ehhez szükséges, hogy olyan energiafelhasználást monitorozó eszközöket alkalmazzunk, melyek megbízhatóak, valós értékeket mutatnak, és hosszú távon is képesek ellátni a feladatukat. Az energiamenedzsmentben használt eszközöknél elsődleges a minőség, hiszen ha ezek nem pontosak, az a teljes költségvetést és termelést alááshatja, tehát mindig ügyeljünk rá, hogy megbízható cégtől szerezzük be az ezzel kapcsolatos eszközeinket.

Ha a megfelelő partnert keresi energiamenedzsmentjében használt eszközei beszerzéséhez, akkor a legjobb helyen jár! Cégünk piavezető az ilyen jellegű eszközök forgalmazásában, és ha a mi mérő- és felügyeleti rendszereinket választja, azok garantáltan kiveszik majd a részüket cége sikereiben! A további információkért látogasson el weboldalunkra, a www.weidmueller.hu –ra!

Ha kérdései adódnának, keressen fel minket a + 36 1 382-7700 telefonszámon, illetve az info@weidmueller.hu e-mail címen!