Leendő kutyakozmetikusoknak: A Kaukázusi juhászkutyáról bővebben

2016 nov 21. | Életmód

Aki szereti a kutyákat, biztosan elgondolkodott már azon, hogy szeretne-e kutyakozmetikus lenni, avagy sem. Ebben a szakmában itthon manapság igen nagy hiány van, hiszen a kutyakozmetikus képzést elvégzők száma közel sincs arányban az ilyen jellegű szolgáltatásokat igénylőkkel. Persze ehhez az kell, hogy teljes odaadással csináljuk, és így remek kereseti lehetőséget is jelenthet. Egy kis ízelítőnek ismerkedjünk meg a Kaukázusi juhászkutyával!

Ha kutyakozmetikus képzésen veszünk részt, akkor egyesével meg kell, hogy ismerkedjünk a különböző kutyafajtákkal, ami érthető, hiszen csak így tudjuk professzionálisan végezni a munkánkat. A Kaukázusi juhászkutya egy igen nagytestű fajta, hiszen a marmagassága átlagosan 70cm, amire a származási helyén uralkodó mostoha körülmények miatt komoly szüksége is van. Alapvetően közepesen hosszú szőrű fajta, de hosszú szőrű egyedek is találhatóak ebben a fajtában. Szőrzetét elegendő csak ott kikefélni, ahol hajlamos a gubancolódásra, illetve az elhalt szálakat egy drótkefével könnyedén eltávolíthatjuk. Kifejezetten erős testalkatú és izmos kutya, nem véletlen, hogy őrző-védő szerepkörben találkozhatunk vele a leggyakrabban. Kifejezetten nehéz tanítani, és csak egy falkavezért fogad el, viszont ezt a pozíciót ki kell érdemelni. Nem szívleli az idegeneket, ezért, ha kutyakozmetikus tevékenységünk során ilyen kutyával kell foglalkoznunk, jobban járunk, ha a gazdi is velünk marad, amíg végzünk a munkával.

Ha szeretne kutyakozmetikus képzésen részt venni, és közelebbről is megismerkedni a Kaukázusi juhászkutyákkal, illetve számos, más kutyafajtával, akkor a legjobb helyen jár! Cégünknél mindent elsajátíthat ahhoz, hogy sikeres kutyakozmetikus válhasson Önből, és profiktól tanulhat! Ha további információkra kíváncsi, akkor látogasson el weboldalunkra, a www.tapi-kutyakozmetika.hu –ra!

Ha kérdései adódnának kutyakozmetikus képzésünkkel kapcsolatban, akkor keressen fel minket a 06/30-779-81-57 telefonszámon, illetve az info@tapis-oktatas.com e-mail címen!