Házi praktikák a dugulás megszüntetésére

2016 okt 27. | Lakberendezés

Mindannyiunk életét időről-időre megkeseríti a lefolyó eldugulása. Ilyenkor szeretünk egyből a telefonhoz kapni, hogy egy szerelő minél gyorsabban megtisztítsa a lefolyórendszert. Azonban a duguláselhárításnak több olyan módszere van, amit mi magunk is alkalmazni tudunk, így nem kell feleslegesen hívni a szerelőt.

A lefolyóknak rengeteg ellensége van, a konyhában a zsír és az ételmaradékok, a fürdőszobában a haj és a szappan, illetve a vízkő. Érdemes szűrőt használni, mellyel valamilyen szinten tudjuk védeni a lefolyónkat, de azok sem képesek megakadályozni a zsír, a sampon és a vízkő pusztítását. Ha ügyelünk a dugulás megelőzésére, akkor nem kell később a duguláselhárítással bajlódnunk.

Háztartásokban rendkívül népszerű a szódabikarbóna, mivel amellett, hogy a ruhák fehérítésére is alkalmas, használhatjuk vízkő eltávolítására is. Körülbelül öt kanál evőkanál szódabikarbónát kell elkevernünk két liter vízben, ezután pedig az egészet felforralni, végül a forró szódabikarbónás vizet öntsük közvetlenül a lefolyóba. A szódabikarbónás víz karbantartásra is tökéletes, érdemes havonta egyszer-kétszer alkalmazni ezt a módszert a működő lefolyónkon is. Ha fokozni akarjuk a hatást, öntsünk a szódabikarbóna mellé ecetet is. Ha nincs otthon szódabikarbóna, konyhasóval vagy sütőporral is hasonló hatást tudunk elérni, csak ez esetben nagyobb adagot használjunk.

A bórax segít eltakarítani a penészt és egyéb makacs foltokat, emellett duguláselhárításra is lehet használni. Előnye, hogy kíméletesebben dolgozik, mint a bolti lefolyótisztítók. A duguláselhárítás során öntsünk a lefolyóba fél pohár bóraxot, majd forró vízzel öblítsük a lefolyót.

Ha a házi praktikák nem segítenek, és továbbra sem folyik le a víz, profi duguláselhárításra van szükség. Hívja cégünket, a Lefolyás Csatornatisztító és Szolgáltató Kkt.-t, kiszállási díj nélkül, Budapest egész területén vállalunk duguláselhárítást! További információért látogasson el honlapunkra, a www.lefolyas.hu oldalra, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-949-8521-es telefonszámon!