Őszi fűtéskarbantartás: mindent egy helyen!

2016 okt 19. | Férfiaknak

A tél közeledtével létfontosságúvá válik a fűtés, hiszen lakásunk a téli hidegben igazi jégveremmé változhat. A falak teljesen áthűlnek, és hiába burkolózunk be több takaróba és plédbe, nem segít. Ilyenkor, ősszel, rendkívül könnyű megfázni, és ha a hideg és a betegség találkozik, bizony nehezen fogunk tudni elbúcsúzni a náthától, ez pedig akár súlyos problémákhoz, köztük tüdőgyulladáshoz is vezethet.

Ha nincs fűtés, általában melegvíz sincs. Gondoljunk csak bele: odakinn tombol a hóvihar, nekünk pedig nem csak hidegben kell töltenünk az estét, de jéghideg vízben kell mosogatnunk és fürdenünk is. Már a gondolattól is a hideg futkos a hátunkon, az egészségügyi kockázatról már nem is beszélve.

Azt talán említeni sem kell, hogyha szülők vagyunk, fel sem merülhet annak a gondolata, hogy a telet fűtés nélkül vészeljük át, hiszen egy gyermek esetében sokkal több kockázattal járhat a hideg, mint felnőttek esetében.

Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy valóban létfontosságú a fűtés megfelelő működése, és jobb még az igazi fagyok előtt megcsináltatni és megjavíttatni mindent. De mi is az, amire ilyenkor érdemes figyelmet szentelni?

  • A fűtési rendszer átmosásával, vagyis a fűtéstisztítással a fűtési rendszer megszabadítható a lerakódott szennyeződésektől, így újra megfelelően fog működni.
  • A konvektor beüzemelését célszerű szakemberre bízni, főleg, ha gázkonvektorról van szó, ugyanis egy rosszul működő gázkészülék akár balesethez is vezethet.
  • A radiátorok légtelenítése is elengedhetetlen, hiszen, ha ezt a lépést nem végezzük el, a radiátor nem fűt majd megfelelően.

Önnek is profi fűtés szerelő szakember segítségére lenne szüksége? Mi mindent elintézünk Önnek, legyen szó fűtéstisztításról, konvektor beüzemelésről, kazán bekötésről vagy fűtés tervezésről! Látogassanak el weboldalunkra, melyet a http://topkomfort.hu címen érhetnek el, kérdés esetén pedig keressenek fel minket telefonon (+36-70/206-8465) vagy email-en (info@topkomfort.hu) keresztül!

Ha profi, gyors és minőségi munkát szeretnének, válasszanak minket!