A lovaglás számtalan előnye

2016 okt 3. | Sport

Az egyik legnépszerűbb sportágnak számít a lovaglás, ami nem véletlen, hiszen kiválóan erősíti az embert, mind fizikailag, mind szellemileg. Bár kívülről nézve nem is tűnik olyan nehéz sportnak a lovaglás, rengeteg munkát és koncentrációt igényel. Nem csak azért érdemes elkezdeni lovagolni, mert a lovak csodaszép állatok, hanem egyéb előnyei miatt is.

Fizikai előnyök:

Lovaglással rengeteget fejlődik az egyensúlyérzékünk és a mozgáskoordinációnk. Ahhoz, hogy egy lovat irányítani tudjuk, nem csak a ló testét, de a saját testünket is éreznünk kell. A lovaglás izomerősítő is, különösen a lábizmokra, a hátizomra és a vállizmokra van hatással. Hosszú távon a hajlékonyságot is fejleszti ez a sport. A belső szerveinkre is áldásos hatással van a lovaglás, segíti az emésztést, a máj működését és kalóriát is éget.

Mentális előnyök:

A memória legjobb edzése a folyamatos tanulás. A lovaglás soha nem válik monoton sportággá, hiszen bár bizonyos dolgok idővel rutinná válnak, mégis csak egy élő és gondolkodó lényt próbálunk irányítani. Meditatív hatása is van, mivel lovaglás közben bizonyos szinten kizárjuk a külvilágot, és csak saját magunkra, illetve a lóra koncentrálunk.

Érzelmi előnyök:

A lovaglás rendkívül relaxáló lehet, és különleges érzelmi többlettel jár a lóval való szoros kapcsolat. Ha túralovaglásra megyünk, akkor még a természettel is összhangba kerülhetünk, és ez egyértelműen pozitív hatással lesz a hangulatunkra. A lóval kötött barátság pedig jótékony hatással lehet az érzelmi világunkra is.

Ha szeretné Ön is élvezni a lovaglás jótékony hatásait, látogasson el hozzánk! A Gedeon Tanyán, a bugaci pusztában lovagolva elfeledheti mindennapi gondjait. Programajánlatunkban többek között szerepel a túralovaglás, a távlovaglás és a lovaglás tanítás is! További információkért tekintse meg honlapunkat a www.gedeonfarm.com webcímen, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-76-722-800 telefonszámon! Várjuk szeretettel Önt is a Gedeon Tanyán!