Tudjon meg többet az eredetvizsgáról!

2016 szept 30. | Férfiaknak

 

Eredetvizsgára több esetben is szükség van, például gépjármű eladásakor, vásárlásakor, illetve külföldi gépjármű magyarországi forgalomba helyezésekor is. Akár magánszemélytől, akár kereskedőtől vásárolunk gépjárműt, az eredetvizsga elengedhetetlen.

Nevében hordozza a funkcióját is, hiszen az eredetvizsgának az a célja, hogy megvizsgálja és hitelesítse a jármű eredetiségét. Ez különösen azért fontos, hogy a lopott járműveket ki lehessen szűrni. Az eredetvizsgát nem elég csak egyszer megcsinálni, ahányszor tulajdonost vált a gépjármű, annyiszor kell újat csinálni.

Az eredetvizsga menete a következőképpen zajlik: az erre kijelölt szakember elvégzi az eredetvizsgálatot, és az eredményt továbbítja a hatóságoknak. Ez egy eredetiségvizsgáztató telephelyen történik, a mobil eredetvizsga állomások befolyásolhatóság miatt már megszűntek.

Az eredetvizsgát sokszor púpnak érezhetjük a hátunkon, de ne feledjük, hogy a 90-es években bevezetett szabályoknak köszönhetően, a lopott autók kereskedelme drasztikusan csökkent. Az eredetvizsgát azért találták ki, hogy az eladó és a vásárló se károsuljon az adás-vétel miatt.

Természetesen az eredetvizsgát nem csak autókon kötelező elvégezni, hanem minden, rendszámmal rendelkező járművön. Szükségünk van eredetvizsgára motorkerékpár, lakókocsi, pótkocsi, autóbusz, utánfutó, munkagép, traktor és tehergépkocsi eladásakor vagy vásárlásakor is.

Amikor eredetvizsgára visszük az autónkat fontos, hogy legyen nálunk a forgalmi engedély, a jármű tulajdonosának fényképes igazolványa, illetve lakcímkártyája. Ha a tulajdonos nem tud személyesen részt venni az eredetvizsgán, meghatalmazásra van szükség. Ez esetben a meghatalmazottnak magával kell hoznia személyi okmányait.

Sürgősen eredetvizsgára van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk Székesfehérvár egész területén vállal eredetiségvizsgálatot, akár szombati napon is! Tekintse meg árainkat honlapunkon, a www.gokartfehervar.hu webcímen, és érdeklődjön a részletekről a +36-22-503-380-as telefonszámon!