Milyen anyagból legyen a párkány?

2016 szept 30. | Lakberendezés

Amikor házépítésre vagy felújításra kerül a sor, a nyílászárók kialakítása is központi kérdéssé válik. Érdemes megtervezni az ajtók és ablakok méreteit, megjelenését, de talán az egyik legfontosabb lépés eldönteni, hogy milyen alapanyagból is készüljenek az egyes részletek.

Az ablakpárkány kül- és beltéren egyaránt rendkívül fontos szerepet játszik. Elengedhetetlen az ablak kültéri oldalán, hiszen segít elvezetni a vizet. Ugyanakkor belül esztétikai és praktikai szerepe van, díszíthetjük cserepes virágokkal, gyertyákkal, fénysorral, egy szóval valójában polcként is funkcionál.

Fontos eldönteni, hogy párkányunk milyen alapanyagból készüljön. Először is vegyük górcső alá, mi az ablakkeret anyaga, majd azt, hogy mi illene a ház stílusához, a mi ízlésünkhöz. Természetesen tisztában kell lennünk anyagi helyzetünkkel is, hiszen más-más alapanyagok értelemszerűen eltérő árfekvésűek. Kültérre általában alumínium, vagy valamilyen kőből (gránit, mészkő, márvány, stb.), téglából készült párkányt, ritkább esetekben műanyag párkányt szoktak javasolni, hiszen fontos, hogy időtálló legyen az anyag. Ellenállónak kell lennie az időjárás szeszélyeivel és egyéb külső hatásokkal szemben is.

A belső párkányok ezzel szemben már sokkal kevésbé kell, hogy ellenállóak legyenek. A legolcsóbb és talán legnépszerűbb megoldás a műanyag párkány, mely egyszerűen tisztítható és karbantartható. A fa párkányok rendkívül esztétikusak, ám a por megragadhat a felületi apró bemélyedésekben. Sokszor a fa, vagy a kőből készült párkányok illenek bele legjobban a ház összképébe, ám érdemes megfontolni a műanyag párkányok lehetőségeit is.

Cégünk, a Fény-Őr Kft. ablakpárkányok óriási kínálatával várja Ön is! Látogasson el a www.parkanydiszkont.com weboldalunkra, és válogasson termékeink között! Felmerülő kérdéseivel bátran hívjon bennünket hétfőtől péntekig reggel 8 órától délután 4 óráig bármikor a 06 20 366 6151-es vagy a 06 29 370 418-as telefonszámunkon, illetve írjon nekünk az info@redonydiszkont.hu e-mail címre!