A piercingek típusai

2016 szept 28. | Férfiaknak

A piercing az ősidőkben nem divatként szolgált, hanem mintegy jelölésként. Megmutatta, hogy az adott személy milyen rangot képvisel, melyik közösségbe tartozik és milyen eredményeket ért el az életben. Az észak- és dél-amerikai indiánok körében például az alsó ajkakba helyezett tányér alakú fa, míg más népeknél a nyakra helyezett karikák voltak jellemzőek. Egyiptomban a királynők viseltek köldökpiercinget, míg Rómában a férfiasság jele volt az ékszerrel átszúrt mellbimbó.

A piercing mára egy rendkívül elterjedt testékszer, melynek komoly jelentéseit felváltotta a divat. Szinte minden második emberen fellelhető legalább egy piercing, sőt, ma már számtalan típusa létezik. Ismerkedjünk meg ezekkel a típusokkal kicsit jobban:

  • Ajak piercing: A száj közvetlen közelébe szúrt piercingek összesített fogalma. Ezen belül a legismertebb a Snakebites (alsó ajak két oldalára szúrt), a Labret (alsó ajak középső részére szúrt), a Medusa (felső ajak fölé, középre szúrt), a Cheek (az arc két oldalába, nagyjából középre szúrt), a Side Labret (alsó ajak oldalsó részébe szúrt) valamint a Szépségpötty, más néven Monroe (felső ajak oldalsó részébe szúrt).
  • Fül piercing: Itt is számtalan fajtát megkülönböztethetünk, hiszen a fülnek lényegében bármelyik része átszúrható, így például a felső porc és a fülkagyló középső része is.
  • Köldök piercing: A köldök közelébe szúrt piercinghez használható köldök piercing, patkó, karika, de akár még microdermal is.
  • Microdermal piercing: Egy felszíni piercing, mely nem igényel testrészi átszúrást.
  • Intim piercing: Az adott testrész több testtáján is elhelyezkedhető, és az ékszer felhasználás is igen széleskörű.
  • Szemöldök piercing: A szemöldök külső részének átszúrása, leginkább karika, patkó, spirál vagy ferde ékszerrel.
  • Ínyfék: Az első fogsor és a felső ajak között található bőr átszúrása.
  • Nyelv piercing: A nyelv bármely része átszúrható. A szúráshoz leginkább egyenes, hosszú szárú piercinget használnak.

Ön is piercing szúráson gondolkodik? Látogasson el győri tattoo szalonunkba! Weboldalunkon, mely a tattooszeged.hu címen érhető el, minden fontos információt megtalál, ha pedig kérdése lenne, elér minket telefonon (+36-30/8586-466), valamint email-en (tattooszeged@gmail.com)!