A japán tetoválások

2016 szept 27. | Életmód

Japán tetoválást valószínűleg mindenki látott már, ám az eredetét már kevesebben ismerik – pedig igazán különleges történet rejlik e mögött a tetoválásstílus mögött!

Egy hagyományos japán minta nem csak egy egyszerű fekete-fehér vagy színes tetoválás: egy komplett történetet mesél el, mely igen mély témájú, eszmei értéke pedig szinte felbecsülhetetlen a viselője számára. Eredete igen messzire nyúlik vissza, egészen Kr.e. 300-tól Kr.u. 300-ig. Ebben a korban a tetoválások még szó szerint spirituális jelentést hordoztak. Később, Kr.u. 710-ig, a tetoválás teljesen megváltozott: bűnözők megbélyegzésére kezdték el használni, így hagyománya összefonódott a Yakuzák megjelenésével.

A régi, hagyományos japán tetoválás bambuszpálcával készült: a pálca végén egy köteg tű helyezkedett el, ezek segítségével vitték fel a festéket a bőr alá.

A különböző minták jelentései a japán tetoválások világában:

  • Ponty: Az erő és a kitartás szimbóluma.
  • Sárkány: A boldogság, a víz és a bölcsesség szimbóluma.
  • Kígyó: Természetfeletti lény, aki megvéd a balszerencsétől és a betegségektől.
  • Teknős: A hosszú élet és a bölcsesség szimbólumaként viselik.
  • Cseresznyevirág: Talán a leghíresebb minta, mely a múlandóságot jelképezi, ugyanakkor arra is utal, hogy a gyors elmúlás miatt minden szépséget meg kell látni, és minden boldogságot meg kell élni.
  • Krizantém: Császári jelkép, mely a hosszú életet és az elmúlást egyszerre szimbolizálja.

A japán tetoválások világában nem csak szimbólumok, hanem feliratok, szövegek is felbukkannak. Írásjelek tekintetében megkülönböztetjük a hiragana és a katakana szótagírásokat, valamint a kandzsit, mely kínai eredetű.

Ha Ön is tetoválás készítésén gondolkodik, látogasson el győri tattoo szalonunkba! Csapatunk nem csak profin tetovál, de minőségi eszközöket, festékeket használ, ezen túl pedig minden tetoválásstílusban otthon van, így nem kell attól félnie, hogy rosszul kivitelezett fekete-fehér vagy színes tetoválást kap!

Látogasson el weboldalunkra, melyet a www.tattoosilver.hu címen érhet el! Kérdés esetén hívjon minket a +36-20/497-51-71-es telefonszámon, vagy írjon nekünk a tattoosilver@gmail.com email-címre!