A virágküldés és a virágnyelv története dióhéjban

2016 szept 7. | Kult

A virágok különböző felhasználásának kultúrája az emberiséggel egyidős. Persze értelemszerű, hogy a különböző korokban és kultúrákban más jelentéstartalmat hordoztak magukban ezek a csodálatos növények.

A virágküldés tehát vállalkozásszerűen csak a huszadik században jelent meg, Ellenben az anonim módon célba juttatott virágok már a kezdetektől megmozgatták az emberek fantáziáját. A virágok ekkoriban az alapvető kommunikáció eszközeiként is szolgáltak, egyes virágok vagy azok kombinációi más és más üzenetek közvetítésére voltak alkalmasak, így egy a küszöbön hagyott csokorral akár üzenetet is hagyhatott az a hódoló, aki a ház egyik hölgyének szeretett volna kedveskedni. A törököknél hatalmas érdeklődésnek örvendhetett az információ cserélés ezen módja, nem csak a szerelmesek között. Mindezt az előtt, hogy az írás a köznép kiváltságai közé tartozott volna. A 19. században viszont megszületett az egységes virágnyelv egy francia írónő tollából, ami közvetetten ugyan, de lefektette a nemzetközi virágküldés alapjait. Ahogy ez egyre elterjedtebbé vált, úgy próbáltak meg idomulni a virágüzletek is, ami a kínálatukat illeti. A huszadik század elején azonban egy Svájcban élő német virágárus, egy bizonyos Max Hübner felismerte a virágnyelvben és a távolságok áthidalásában rejlő lehetőségeket, így elsőként hozott létre olyan szolgáltatást, mellyel az emberek csokrokat és virágkosarakat küldhettek egymásnak egy harmadik fél segítségével. Nem kellett sok és Európa szerte elterjedt lett az ajándékozás ezen formája. Innen már csak egy lépés kellett a nemzetközi virágküldés megszületéséig, ami napjainkban már aranykorát éli.

Ha egy igazán megbízható nemzetközi virágküldő céget keres, akkor a TheFlowerBird virágküldő szolgálat kiváló választás lehet az Ön számára! Látogasson el a www.theflowerbird.com weboldalra, és tekintse meg széles kínálatunkat, mely csokrokat és kosarakat a világ valamennyi országába eljuttathat a segítségünkkel! Ha további kérdései merülnének fel a nemzetközi virágküldéssel kapcsolatban, írjon nekünk e-mailt az info@theflowerbird.com címre, vagy hívjon a +36-30-933-9570-es telefonszámon!