A hátfájásról: mi a teendő?

2016 aug 25. | Életmód

A hátfájás mindenki számára ismert kellemetlenség, melyet eredményezhet az egész napos ülés, rossz tartás, hirtelen megerőltetés. Ám bármikor is nyilall belénk a fájdalom, általában csak legyintünk egyet, mondván „semmiség, csak rosszul mozdultam”.

A hátfájdalom lehet ízületi, izom, és gerincfájdalom egyaránt. Mindegyik más okból kifolyólag jelentkezik, és nem biztos, hogy elég, ha legyintünk rá. Persze előfordulhat, hogy rossz pózban aludtunk el, rosszul keltünk, vagy tettünk egy rossz mozdulatot, esetleg bevertük valahogy a hátunkat. Az is lehet, hogy a túlzott megterhelés, vagy izomláz miatt fáj a hátunk. Amennyiben viszont tartósan (1-2 hét, vagy tovább) fennáll a hátfájás, érdemes komolyabban venni a dolgot.

Tartós hátfájdalom esetén – amennyiben nem tudja a fájdalom okát – mindenképpen forduljon reumatológushoz! A szakorvosi ellátásra nem csak az idős, beteg embereknek van szüksége, hiszen az izom, porc, és ízületi fájdalmakat mind itt tudják diagnosztizálni és kezelni.

Egy rendelés alkalmával mindent el kell mondani a fájdalom pontos helyéről, kezdetétől, ha tudjuk, mi váltotta ki, az okáról, majd a szakorvos megvizsgálja a pácienst, és felállítja a diagnózist. Amennyiben kezelésre szorul, a reumatológián megtudhatja, mik a pontos teendők, hogy megszüntesse a hátfájás tünetét és okát is. Gyógyszerek, krémek és terápiák segítségével a legtöbb hátfájdalom és gerincfájdalom megszüntethető, de ehhez mindenképpen orvosi segítség kell.

Amennyiben Ön, rokona, vagy ismerőse is ilyen jellegű segítségre szorulna, mindenképpen látogasson el hozzánk a Budapest Reuma Központba! Ismerje meg reumatológiai rendelésünk részletes információit a www.budapestreuma.hu weboldalunkon, és felmerülő kérdéseivel bátran vegye fel velük a kapcsolatot a +3670-638-2203-mas telefonszámon, vagy a budapestreuma@gmail.com e-mail címen keresztül!

Ne hagyja eluralkodni a hátfájdalmat, tegyen egy lépést az egészségesebb és komfortosabb mindennapok felé – forduljon hozzánk bizalommal!