Ha gyors megoldás szükségeltetik

2016 aug 17. | Technológia

Akármennyire is óvjuk a háztartásunkban megtalálható lefolyókat, az évek múlásával és a rengeteg szennyeződésnek köszönhetően előbb-utóbb kialakul a dugulás! Ha a kialakult eltömődést semmilyen módszerrel nem tudjuk megszűntetni, azonnal hívjunk szakembert, aki tapasztalt a dugulás elhárításban!

A duguláselhárítás sajnos sokszor csak komoly erőfeszítések árán oldható meg. Attól függően, hogy a dugulás milyen jellegű, érdemes bevetni néhány házilag elvégezhető praktikát, mielőtt szakemberhez fordulnánk. Alábbi összeállításunkban segítünk, hogy melyik típusú duguláshoz milyen megoldás javallott!

  • Mosdók és mosogatók esetében a leggyakoribb kiváltó ok az ételmaradék, illetve más idegen szennyeződés. Sőt, bizonyos esetekben akár a túlzott mosogatószer is felelős lehet. A dugulás mértékétől függően általában pumpálással vagy a szifon megtisztításával megszüntethető a probléma. Javasolt továbbá a forró víz alkalmazása is, hiszen mint tudjuk ez remek zsíroldó!
  • Zuhanyzók, kádak és fürdőszobai összefolyók esetében a dugulás elhárítást kiváltó okok leggyakrabban a hajszálak, illetve a mosógép csövéből kifolyó szövetdarabok. Általában megoldhatjuk a problémát erős vízsugár leengedésével, illetve makacsabb dugulás esetén vegyszer alkalmazásával, melyet a használat után javallott forró vízzel leengedni!

Ha a fent említett praktikák nem válnak be, érdemes mielőbb duguláselhárítót hívni!

Gyakori bonyodalmat jelent a dugulások esetében, hogy nem megfelelő módszerekkel próbáljuk kezelni őket, így még jobban súlyosbítva a problémát. Létezik pár olyan ártalmatlan házi recept, mely segítségével bizonyos dugulások megszüntethetőek, méghozzá környezetkímélő módon!

  • Ecet és szódabikarbóna – Mindkét összetevőről közismert, hogy nagy hasznát vehetjük a háztartásban! Keverjünk össze egy pohár ecetet egy fél pohár szódabikarbónával, és öntsük az eldugult lefolyóba! Miután a habzás abbamaradt öblítsük át a lefolyót forró vízzel.
  • Bórax – Félpohárnyi mennyiséget jutassunk a lefolyóba, majd két pohár forró vízzel öblítsük le. Az öblítést egy óra múlva ismételjük meg, majd hideg vízzel hűtsük le a lefolyót!

Amennyiben ezek a duguláselhárító módszerek nem orvosolják a problémát, keressen minket bizalommal! Tapasztalt és szakképzett munkatársaink állnak rendelkezésére, akár azonnal is! Látogasson el honlapunkra a www.lefolyas.hu-ra, ahol bővebben tájékozódhat szolgáltatásainkról! Hívjon minket a 06-30-949-8521-es számon!