Tipikus problémák a mosógéppel, és megoldásuk

2016 aug 16. | Technológia

Egy meghibásodott mosógép meg tudja keseríteni a mindennapokat. Senkinek nem hiányzik, hogy a kedvenc ruhái tönkremenjenek mosáskor, sem az, hogy a fél lakásban álljon a víz, ezért érdemes minél hamarabb elkezdeni foglalkozni a mosógép javításával.

Mielőtt mosógép szerelőt hívnánk, érdemes megvizsgálni a problémát, mert lehet mi is találhatunk rá megoldást. Ha például az a baj, hogy a ruhák mosás után is foltosak maradnak, ne gondoljunk egyből arra, hogy túl kevés mosószert használtunk. A probléma okozója sokszor épp az ellenkezője, ugyanis ha túl sok mosószer használunk, akkor a felesleges folyadék lerakódik és dugulást okoz. Ezért a későbbiekben a mosószer már el sem jut az adagolóból a ruhákig. Az adagoló tisztításához még nincs szükség mosógép szerelőre, saját magunk is meg tudjuk tisztítani egy kis ecetes vízzel. Az ecetes víz megoldás lehet akkor is, ha vízköves a mosógépünk, ugyanis ha nem akarunk vízkőoldóra költeni, egy ecetes vizes üres mosás is segíthet a problémán.

A vízkőn kívül a mosógép másik nagy ellensége a penész. Nem véletlen fontos nyitva hagyni a mosógép ajtaját mosás után, mert ellenkező esetben bepenészedhet. Ha az öblítő használata után gyanúsan nem illatos a ruhánk, könnyen lehet, hogy az öblítős rekeszt belepte a penész, és nem engedi rendesen átfolyni. A mosógép javítását ebben az esetben fertőtlenítő, vagy penészölő szer használatával tudjuk kivitelezni.

Ha a mosógépünk váratlanul leáll és elkezd belőle ömleni a víz, még nem kell pánikba esni, valószínűleg a szűrő vagy a lefolyócső működésével van probléma. Amennyiben mosógép javításra van szükség, fontos, hogy profi mosógép szerelőt keressen fel. Az ApjaFia mosógépszerviz minden budapestinek a rendelkezésére áll, akár még a felkeresés napján is meg tudjuk javítani hibás mosógépét! További információért tekintse meg honlapunkat, a www.mosogepszereles.eu webcímen, és forduljon hozzánk bizalommal a 06-20-57-54-507-es telefonszámon, illetve a kevetuto@freemail.hu e-mail címen! Keressen minket, ha mosógép javításra van szüksége!