Az akkumulátorok meghibásodásának leggyakoribb okai

2016 aug 12. | Technológia

Ha valaki régóta autótulajdonos, biztosan találkozott már azzal a kellemetlen jelenséggel, mikor reggel a munkába indulásnál, vagy éppen ellenkezőleg, a délutáni haza készülődés közepette az autó indításánál nem történik semmi. Pár kattogó hang elhangzását, vagy fulladozásra emlékeztető nyöszörgést követően néma csend. Ez bizony jó eséllyel autó akkumulátor meghibásodás lesz! Ahhoz, hogy ez a bosszúság ne forduljon elő többé, pár apró figyelmességet eszközölni kell!

Az autó akkumulátorok meghibásodásának leggyakoribb oka, mikor az akkusaru meglazul vagy szennyeződik, így az ellenállása annyira megnövekszik, hogy nem képes átvinni a töltést. Attól függően, hogy milyen a szennyeződés típusa, ez könnyedén orvosolható. Ha fehér bokrosodás van, akkor forró vízzel vagy pólustisztító kefével megoldható, az oxidációt azonban csak finom csiszolással lehet eltűntetni! A második autó akkumulátor hiba, mikor a testkábel nem csatlakozik megfelelően. Ez is könnyedén ellenőrizhető! Emellett igen gyakori hiba az autók esetében a nem megfelelő akkumulátor töltöttség. Ha a töltés túl alacsony vagy ellenkezőleg, túl magas, előfordulhat, hogy nem indul be a gépjármű. A problémát olykor a diódasor meghibásodása okozza, de érdemes ilyenkor is akkusegélyért fordulni! Ezek mellett természetesen számtalan meghibásodási tényező eredményezheti az autó akkumulátor működésképtelenségét.

 Fontos, hogy, ha mindent ellenőriztünk, amit csak tudtunk, de ennek ellenére sem működik az akkumulátor, mielőbb hívjunk segítséget! A lehető legtöbb, melyet megtehetünk az akkuért, hogy mindig visszatöltjük az elhasznált energiát, illetve, hogy rendszeresen ellenőrizzük a csatlakozásokat és a tisztaságot.

Ha ezek ellenére autó akkumulátora meghibásodik, javításra vagy karbantartásra szorul, keressen minket bizalommal! A nap bármely szakában elérhetőek szakembereink, így azonnali segítséget nyújthatnak probléma esetén! Látogasson el honlapunkra a www.csorba-akku.hu-ra, ahol részletesebb tájékoztatást találhat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon a +36/20/944-9295-ös számon, akár e-mailben az info@csorba-akku.hu címen.