Mire jó a krimpelő szerszám?

2016 aug 1. | Technológia

A krimpel, más néven a présfogó rendkívül hasznos présszerszám. A krimpelő fogó az együttes neve minden olyan szerszámnak, amellyel a kábelek végére oda tudunk préselni egy oda való véget. Sok esetben vehetjük egy krimpel hasznát, például a számítógéphez használt kábelekhez, vagy akár egy autós rádió beszerelésénél is.

Ha meg kell toldani egy kábelt, akkor mindenképp a préselés a legtartósabb és leggyorsabb megoldás. A krimpelő fogó nélkül nem tudunk rendes munkát végezni, hiszen, ha csak félmegoldásokkal próbáljuk odailleszteni a kábelhez a véget, vagy eltörik a túl erős nyomástól, vagy idővel kilazul. Mint annyi más műszaki cikkre, a présszerszámra is igaz, hogy nem érdemes rajta spórolni. Ha a legolcsóbbat vesszük meg a boltban, akkor gyakorlatilag kidobtuk a pénzünket az ablakon, mert a krimpel az első használatkor tönkre fog menni, arról nem is beszélve, hogy a rossz krimpelés életveszélyes is lehet – hiszen egy meglazult kábel tüzet is okozhat. Forrasztással hasonló eredményt érhetünk el, mint a préseléssel, csak az a különbség, hogy a forrasztás jóval időigényesebb folyamat, a krimpelés viszont gyors és praktikus.

Ha minőségi présszerszámot keres, nálunk megtalálja az Önnek megfelelőt! A Weidmüller krimpelő szerszámai megfelelnek minden érintkezőhöz, és homogén kötéseket állítanak elő, az elforgatható fejű krimpelő szerszámainkat pedig még a nehezen elérhető helyeken is tudja használni, például közvetlenül a kapcsolószekrényben. Nálunk többfunkciós présszerszámot is talál, mely egyszerre működik kábelvágóként, csupaszolóként és természetesen krimpelként. Cégünk foglalkozik csatlakozástechnikával, jelöléstechnikai rendszerekkel, illetve termékeink között szerszámokat és kötődobozokat is talál.

Ha felkeltettük érdeklődését, tekintse meg online katalógusunkat honlapunkon, a www.weidmueller.hu webcímen. Ha kérdése van, keressen fel minket a +36-1/382-7700-es telefonszámon, vagy az info@weidmueller.hu e-mail címen!

Forduljon hozzánk bizalommal!