A mosógép meghibásodásairól

2016 aug 1. | Technológia

Amikor kiválasztjuk mosógépünket, hosszú időre tervezünk vele, hiszen ez nem az a termék, amit pár hónap után kidob az ember. A mosógép egy olyan elektronikai tárgy az otthonunkban, mely erősen igénybe van véve, ezért érdemes figyelni az apró jelzésekre, és mosógép szerelőt hívni, amennyiben észleltünk valami rendelleneset a szerkezet működésében.

Milyen problémák adódhatnak a mosógépünkkel, és mit tehetünk ellene?
Az első és talán leggyakrabban előforduló hiba, hogyha nem indul be a mosógép. Ilyenkor először mindenképp meg kell vizsgálni a konnektort, van-e áram másutt a házban, nem hibásodott-e meg a foglalat vagy a biztosíték. Egy másik probléma, ha a gép zajosan, vagy egyáltalán nem ereszti le a vizet. Ilyen esetben nem biztos, hogy tudunk mit tenni, mert a meghibásodást a szivattyú, vagy a kifolyócső okozhatja. Ha mosógépünk zajosabb, mint amilyennek lennie kellene, gondolhatunk a szivattyúk meghibásodására, vagy valami idegen tárgy került a tartály és a dob közé. Ellenőrizzük, stabil-e a mosógépünk!

Amire Ön biztosan tud ügyelni, az a penész, és a kellemetlen szagok elkerülése! Érdemes mosógépünket pár havonta kitisztítani, a fémből készült alkatrészekre és a műanyag felületekre egyaránt ügyelve.

Hogyha nem forog a dob, azonnal hívjunk mosógép szerelőt: ilyen esetekben általában a sebességvezérlő, a vezérlőpanel, vagy a motor hibásodott meg. Ha mosógépünk nem melegszik, mi is megoldhatjuk a problémát. A fűtőszálat, termosztátot, vagy vízszintszabályozót magunk is kicserélhetjük. Nem tölti be a vizet a gép? Ellenőrizze a vízellátást! Szivárgásnál ne próbáljon egyedül jót tenni mosógépével, mert a panaszt szinte bármi okozhatja. Ilyen esetekben forduljunk inkább szakemberhez!

Bármi is okozza a gondot, mindenféleképpen úgy járunk a legjobban,  ha a mosógép szerelő kihívása mellett döntünk.

Forduljon bizalommal mosógépjavítással foglalkozó vállalatunkhoz! Azonnal házhoz jövünk és orvosoljuk a problémát, bármi legyen is az! Hívjon minket telefonon a 06-30/5754-507-es számon, vagy írjon nekünk e-mailt a kevetuto@freemail.hu címre!