A motorülés javításának folyamatáról

2016 júl 29. | Technológia

Tudta, hogy a motorkerékpárok közel másfél évszázados múltra tekintenek vissza? Igaz, az első kialakítás még közel sem volt a mai motorokhoz hasonlítható. Korunk motorkerékpárjának alapját az 1900-as évek közepe táján alkották meg, melyen már megtalálható volt a mai kialakításokra jellemző ülés.

A motorkerékpárok a személygépjárművekkel szemben több gondoskodást igényelnek, hiszen alkotóelemei közvetlenebbül vannak kitéve a környezeti hatásoknak. A másik fő indok, amiért egy motor alaposabb és speciálisabb ápolásra szorul, az a használaton kívüli időszak során bekövetkező elhanyagoltság. Az egyik fő komponens, mely fokozott veszélynek van kitéve, az a motorülés.

A legtöbb, melyet a motorunk üléséért tehetünk, hogy rendszeresen tisztítjuk és ápoljuk a megfelelő bőrápolóval. Ám még a legalaposabb gondoskodás ellenére is gyakran előfordul, hogy a motorülés javításra szorul. Ennek leggyakoribb kiváltó oka az idő múlása. A motorülés, kialakításának köszönhetően számtalan károsodásnak ad teret, melyekből a leggyakoribbak a következőek:

  • Időjárásból adódó sérülés – A napfény elszínezheti és koptathatja, illetve meg is lazíthatja a motorülés felületét, míg az eső és a szél a kiszáradásért és a repedésekért felelős.
  • Figyelmetlenség – Egy élesebb tárggyal könnyedén kiszakíthatjuk az ülés felületét, de a motoros öltözék is okozhat karcolásokat és kopásokat.

A motorülés javítására tehát számtalan tényező adhat okot. De pontosan milyen folyamat során válik újra éppé és használhatóvá a megrongálódott ülés? Első lépésként a régi huzatot távolítjuk el (kivéve kisebb sérülések esetén, ilyenkor ugyanis elegendő a sérülés javítása). Ezt követően a szivacs esetleges javítására, feltöltésére kerül sor, majd az új bőrfelület méretre vágására-szabására, és felhelyezésére.

A motorülés javításánál fontos, hogy megbízható szakemberre bízzuk a folyamatot! Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkezik kárpitozásban és ülések javításában. Látogasson el honlapunkra, a www.autokarpitozas.hu oldalra, ahol részletesebben tájékozódhat szolgáltatásainkról! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, 06-30 9218-349-es számon, akár e-mailben, az info@autokarpitozas.hu címen!