A Skoda rövid története

2016 júl 28. | Technológia

A Skoda napjaink egyik legkedveltebb autómárkájává nőtte ki magát, így az autóbontók világában is egyre sűrűbben találkozhatunk ezzel a márkával és alkatrészeivel. Ám a sikerhez hosszú út vezetett, mely 1895-ben vette kezdetét, igaz akkoriban még csak kerékpárgyártóként. Az évek múlásával azonban elkezdtek a kor fejlesztéseivel egy ütemben haladni, és megalkották az első motorkerékpárokat a márka történetében.

Az igazi áttörés 1905-ben következett be, mikor a vállalat áttért az autógyártásra. Ennek a dátumnak köszönhető, hogy manapság olyan sok autóbontóban találkozhatunk ezzel a gépjárművel. 1907-ben a cég kinőtte a családi vállalkozás korlátait, és részvénytársaságként működött tovább, mely már a nemzetközi piacon is megvetette lábát. A modernizációnak köszönhetően 1925-ben már Skoda néven futott a márka.

Az 1930-as világválság és a második világháború valamelyest visszavetette az autógyártást, hiszen a gyártó teljes mértékben a háború kiszolgálására összpontosított. 1960-ban a márkát államosították, és sorra sikeresen piacra kerültek a ma is népszerű autó modellek, mint a Octavia, Spartak és Felicia, melyek a nagyobb és modernizáltabb nyugat-európai márkákkal nem tudták felvenni a versenyt.

Végül az 1990-es évek meghozták a várt sikereket, és a Skoda világvezető márkává nőhette ki magát. Innentől kezdve kizárólag a technikai fejlesztések kapták a főszerepet. 2004-ben bemutatkozott a méltán népszerű új Octavia, melynek alkatrészei a mai autóbontók kínálatában is megtalálhatóak. A fejlesztéseknek köszönhetően az autógyártás sosem látott méreteket öltött, és 2012-ben elérte a 15 milliós példányszámot.

Márkafüggetlen bontónk kínálatában számtalan autó alkatrész megtalálható! Arra törekszünk, hogy termékkínálatunkat az igényekhez mérten alakítsuk, így a ma is népszerű Skoda autók alkatrészei is fellelhetőek nálunk! Ha Ön is minőségi bontott alkatrészt keres, látogasson el honlapunkra, a www.beckbonto.hu weboldalra, és tudjon meg többet! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, telefonon, a 06-1-207-14-74-es számon, vagy e-mailben az info@beckbonto.hu címen!