Kézzelfogható művészet

2016 júl 12. | Kult

Általánosságban elmondható, hogy az átlag műkedvelő az olvasás után csak egy dolgot szeret jobban: írni. Nagyon sokan vannak, akik rengeteg energiát fektetnek abba, hogy műveik, mint saját szellemi termékük méltó formát kapjanak, egy kész, kézzelfogható regény formájában. Ellenben ahhoz, hogy ide eljussanak rengeteg idő és munka szükségeltetik.

Először is a nyers szöveg megírása már önmagában egy hosszú folyamat. Akár több száz órát is igénybe vehet, mire az író képes lesz úgy megfogalmazni és papírra vetni művét, hogy az neki is megfeleljen és elnyerje a kívánt, végső formáját. Nem véletlen az, hogy egyes regényeket évekig tökéletesítgettek és szerkesztgettek íróik, mire elérték a ma ismert formájukat. Ám ezzel a kész műhöz vezető útnak még közel sincs vége.

A következő lépés a szerkesztés, mely során az oda nem illő sorokat és bekezdéseket egyszerűen eltávolítjuk a műből. Bár ezt a lépést érdemesebb szakértő személyre bízni, mivel a saját irományunkból nehezünkre eshet akár egy betűt is kihúzni.

Ezután következhet a lektorálás, mely során a nyelvhelyesség kerül a középpontba. Ezt nem csak érdemes, de kifejezetten javallott szakértő személyre bízni, aki javítja az esetleges nyelvhelyességi és szerkezeti hibákat a műben, hogy az könnyebben olvasható és természetesebb szövegezést kapjon, persze ennek mértékét mi határozzuk meg.

Elérkeztünk a végső fázishoz, ami talán az egyik legsarkalatosabb pontja a dolognak: A könyvgyártáshoz. Érdemes ezzel kapcsolatban olyan céget felkeresni, ami rugalmas a darabszámot illetően, illetve képes megfelelni a könyv sajátosságait érintő igényeknek. Egyes nyomdák szolgáltatásai között kiemelt helyet kap a szépirodalmi könyv készítés, illetve a tudományos könyv készítés is, ami kedvez mindazoknak, akik szeretnék művüket kézzelfogható formában viszontlátni.

Ha megbízható tudományos és szépirodalmi könyvek készítésével is foglalkozó nyomdát keres, akkor a Raszter Nyomda kiváló megoldás lehet az Ön számára! Az Ön által kívánt minőségben és formában elvégzik a könyvgyártást, akár több ezres darabszámban, de ha Önnek csak pár darab kell,az sem probléma! Látogasson el a www.raszternyomda.hu weboldalra vagy kérjen további tájékoztatást a +36 1 237 0076 –es telefonszámon!