Az idei év 5 legkedveltebb koktélkülönlegessége

2016 júl 1. | Gasztro

A nyári hőségben nincs is finomabb és hűsítőbb élmény, mint egy ízletes koktél elszürcsölgetése, akár a tengerparton, akár egy pub-ban vagy otthonunk rejtekében. Ahhoz azonban, hogy a koktél valóban finom és frissítő lehessen, szükségünk van minőségi koktél kellékekre. Alábbi összeállításunkban felsoroljuk az idei év öt kedvencét, alkoholos- és mentes verziókat egyaránt.

  1. Mojito – Az örök klasszikus, mely minden nyáron hódít. Tökéletessége abban rejlik, hogy elkészíthető alkoholosan és alkoholmentesen is, illetve a hozzávalók változtatásával a fanyarabb és az édesebb ízeket kedvelők is megtalálhatják számításukat. A hozzávalók listáján a lime, barnacukor, mentalevél, fehér rum, víz és jégkocka szerepel. Elkészítéséhez pedig szükség lesz egy koktélos pohárra, egy facsaróra és egy keverőre.
  2. Pina Colada – A jó öreg fehér rum, kókuszlikőr, tejszín, ananászlé és jégkocka variáns. Ez a koktél is készíthető alkoholmentesen, csupán a megfelelő koktél kellékek szükségesek hozzá. A rumot vízzel, a likőrt kókusszal kell helyettesíteni.
  3. Cosmopolitan – A nők örök kedvence. Vodka, Triple Sec, limelé, áfonyalé és jégkocka szükséges hozzá, melyeket egy koktél shakerbe töltve összerázunk, és egy koktélos pohárba szűrjük.
  4. Margarita – Amilyen finom, olyan csalóka is egyben ez a koktél. Egy kis tequila, Triple Sec, limelé és só párosítása, jégkockákkal kiegészítve. Martinis pohárban szokás szervírozni egy kis cukros, lime-os réteget létrehozva a pohár száján.
  5. Kir – Ebben a koktélban az a csodálatos, hogy úgy variálhatjuk, ahogyan csak szeretnénk. Általában fehérbor vagy pezsgő az alapja, málnalikőrrel és gyümölcsökkel bolondítva, de alkoholmentesen is elkészíthető. Engedje szabadjára a fantáziáját, és a megfelelő koktél kellékekkel keverjen valami egyedit!

Bármelyik koktélt is szeretné elkészíteni, fontos, hogy minőségi alapanyagokkal és kellékekkel dolgozzon! Kínálatunkban megbízható koktél kellékeket találhat, csak látogasson el honlapunkra a www.mindenamibar.com oldalra! Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon, a +36-70-617-02-80-as vagy +36-1-789-37-54-es számon, illetve e-mailben, az office@mindenamibar.com címen!