Amit a Weller márkáról és a forrasztásról tudni kell

2016 júl 1. | Technológia

Amióta az emberiség felfedezte a fémet és annak felhasználási módjait, igyekezett minél sokoldalúbb módon hasznosítani azt. Az idő múlásával rájöttek, hogy a fémek között oldhatatlan kötés hozható létre bizonyos hő hatására. Ezt a folyamatot nevezzük forrasztásnak.

A korszerű forrasztási folyamathoz szükség van egy forrasztóeszközre, mely a megfelelő hőt biztosítja, illetve magára a forrasztóanyagra. Fontos, hogy ez utóbbi mindig a forrasztandó anyagnál kisebb forráspontú legyen. Így például a réz és a vas tökéletesen forrasztható ezüsttel.Érdekesség, hogy a kisméretű tömegcikkek esetében a forrasztás gépiesíthető, automatizálható, ám a különös precizitást igénylő munkadarabok esetében még mindig a kézi alkalmazást részesítik előnyben.

A forrasztáshoz szükséges forrasztóanyagokat két fő csoportba soroljuk, ezek a kemény- és a lágy forrasztóanyagok. A lágyforrasztásokhoz tartoznak az ónnal, bizmuttal, kadmiummal, ólommal és cinkkel történő forrasztások, míg a keményforrasztás anyagai az ezüst, arany és a réz. A lágyforrasztáshoz forrasztópákára, míg a keményforrasztáshoz forrasztópisztolyra van szükség.

A forrasztási technológia fogalma szinte egybeforrt a Weller márkanévvel.Carl Weller szabadalmaztatta ugyanis az első kézi forrasztópákát 1941-ben, melynek felfűtése és lehűtése is gyorsan történt. A Weller forrasztópáka alkalmazása világviszonylatban rendkívül népszerű. A szakemberek előszeretettel alkalmazzák elektronikai forrasztások esetén. A Weller termékek fejlődése az évekkel együtt haladt, így napjainkban az egyik legmegbízhatóbb márkává nőtte ki magát.

Cégünk kínálatában megannyi, nagyszerű márka kínálatát megtalálhatja, ha forrasztástechnikáról van szó. Ha Ön is minőségi Weller forrasztópákát, vagy más Weller terméket keres, látogasson el honlapunkra, a www.elgelectronic.hu oldalra. Széles kínálattal és kedvező feltételekkel várjuk az érdeklődőket. Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, keressenek fel minket telefonon a 06 70 341 3438-as vagy 06 70 600 9066-as számon, akár e-mailben az info@elgelectronic.hu címen!