Keltse életre régi bútorait restaurálással!

2016 jún 24. | Lakberendezés

Bizonyára mind rendelkezünk legalább egy olyan bútordarabbal, ami már kopott, szakadt, sérült és összességében meglátszik rajta az idő vas foga, de valamilyen megmagyarázhatatlan indok miatt mégis ragaszkodunk hozzá. Évről évre eltervezzük, hogy a következő lomtalanításnál megszabadulunk a hasznavehetetlen bútortól, de végül nem visz rá minket a lélek. Ilyenkor számos lehetőségünk van, hogy újra teljes értékűvé és hasznossá tehessük az adott darabot.

Ha semmit nem tudunk kezdeni a szóban forgó darabbal, de megválni se szeretnénk tőle, vigyük el egy profi bútorrestaurálással foglalkozó szakemberhez! Felmerülhet a kérdés, hogy mi is az a bútorrestaurálás valójában?

Egykoron a restaurátor feladata az eredeti állapot visszaállítása volt, legyen szó festményről, bútorról vagy bármilyen műtárgyról. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, minél több eredeti alkotóelemre szüksége volt. A bútorrestaurálás azonban napjainkra sokat változott. Egyfelől már nem csak és kizárólag mesteremberek végezhetik ezt a munkálatot, hanem mindenki, aki ért hozzá és tapasztalata van benne. Másrészt a bútorok eredeti állapotának visszaállítása mellett a restaurátor ma már át is alakíthatja az adott bútordarabot egyéni igények szerint. Hogyan kell ezt elképzelni?

Adott egy fa bárszék, melynek formáját szeretnénk megtartani, ám más színben, esetleg huzattal szeretnénk élvezni a kényelmét. A restaurátor képes visszaállítani először az eredeti, sérülésmentes állapotába a széket, majd kérésünk szerint alakítani azt. Így nem csak modernizálhatjuk bútorainkat, de akár egy teljesen új stílust is kialakíthatunk otthonunkban vagy bárhol, ahol erre igényünk van.

Fontos azonban, hogy a bútorrestaurálást profi szakemberre bízzuk, akinek elegendő tapasztalata és tudása van a feladat elvégzéséhez. Ha Ön is ilyen mestert keres, forduljon hozzánk bizalommal a www.juhasz-zongora-butorrestauralas.hu honlapon, ahol további információkat is találhat szolgáltatásainkról. Antik és régi bútorok restaurálását is vállaljuk, továbbá zongorák felújítását is ránk bízhatja. Kérdéseivel bátran keressen fel minket akár telefonon, a 06 (46) 508-924-es számon, akár e-mailben, a juandris@freemail.hu címen. Ne mondjon le régi bútorairól, keltse őket új életre!