Stílus és egyéniség: A fültágításról!

2016 jún 1. | Életmód

Manapság egyre többször láthatunk a környezetünkben olyan embereket, akik előszeretettel viselnek fültágítót. Ennek lehetnek szubkulturális vonatkozásai, okai is, ugyanis egyes zenei irányzatok követői között (hardcore, punk stb.) a fültágító egy kifejezetten elterjedt testékszer. Ám z alternatív, illetve ún. extrém stílust képviselők között is kifejezetten közkedvelt stílus elem a fültágító. Ennek a jelenségnek az adott stílusok sajátosságai kiváló táptalajt adnak, mint például a szokványos szépség ideák részleges vagy teljes elutasítása, ami a legtöbb alternatív stílusra jellemző. Persze nem nevezhetnénk elterjedtnek, ha csak adott csoportok viselnék.

Mára már teljes mértékben elfogadott, mindennapi viselet a fültágító és ezt nagyon sokan ki is használják. Persze, minél idősebb rétegről beszélünk, annál ritkábban jelenik meg ez a testékszer. A fültágítás egyetlen és sokakat elrémisztő tényezője maga a tágítás folyamata, illetve annak elkezdése.

A fültágítás folyamata önmagában egyszerű, a fül kilyukasztása után egy 2mm-es kúppal kell elkezdeni a tágítást, amit egészen addig kell a fülben hagyni, amíg a bőr teljesen meg nem szokja azt. Ha nem a megfelelő helyen csináltatjuk, fennáll a gyulladás és az elfertőződés veszélye is, ilyenkor azonnali hatállyal szüntessük meg a tágítást és csak fülünk teljes gyógyulása után folytathatjuk. Ez igaz a fültágítás összes fázisára természetesen. A fültágító méretét kéthetente növelhetjük maximum 2mm-el, de ez persze egyénfüggő, hogy kinek hogy viseli a füle ezt a fajta igénybevételt. Így lehetséges, hogy a nagyobb tágítóra való váltásig akár egy hónapot vagy többet is várnunk kell. Lehetőségeinkhez mérten a fül kiszúrását és legalább az első tágító (kúp) behelyezését mindig bízzuk szakemberre, aki megfelelő körülményeket tud biztosítani ehhez a folyamathoz.

A különböző testékszer szaküzletek kínálatában megtalálhatunk minden olyan fültágítót, ami tökéletesen illik stílusunkhoz és kifejezhetjük vele egyéniségünket. Ha nincs lehetőségünk szaküzletbe látogatni vagy egyszerűen csak nem szeretnénk ezért utazni, rendelkezésünkre állnak különböző webshopok is. Remek példa erre a www.piercingrendeles.hu, ahol a legkülönbözőbb testékszerek és fültágítók széles kínálatából választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbb darabokat! Látogasson el az imént említett oldalra és győződjön meg róla a saját szemével!