Mit tegyek az otthonomban megjelenő rovarok ellen?

2016 jún 1. | Lakberendezés

Egyikőnk sem szereti, ha otthonát ellepik a rovarok és egyéb apró kártevők. Az ilyen „behatolók” ellen védekezni kell, de nagyon nehéz őket tökéletesen kizárni. Ha ajtót-ablakot bereteszelünk, az a nyári melegben kész pokollá teheti otthonunkat és nem is túl egészséges, szóval ezt a lehetőséget itt ki is zárhatjuk. Különböző szúnyog és rovarriasztó spray-k, füstölők és egyéb készítmények, esetleg az elektromos rovarcsapdák már egy fokkal jobb megoldást biztosítanak, de még mindig nem száz százalékos a hatásfok, továbbá körülményes ezen eszközök használata. A legjobb megoldás, ha fizikai védelemmel látjuk el nyílászáróinkat, mégpedig egy korszerű szúnyoghálóval.

 A szúnyoghálók alapvetően nem számítanak új találmánynak, de a 21. század technikai lehetőségeivel mégis új dimenziók nyílnak meg a szúnyoghálók nyújtotta lehetőségek terén. Különböző típusú szúnyoghálókról beszélhetünk, léteznek úgynevezett műanyag vagy alumínium keretes szúnyoghálók, szúnyogháló ajtók, függönyök, illetve rolós szúnyoghálók.

Keretes szúnyoghálók: Ezek nyújtanak a legegyszerűbben védelmet otthonunk számára. A megfelelő méretű szúnyoghálót elég csak egyszerűen az ablakkeretre illeszteni és odacsavarozni, vagy egy, a szúnyogháló keretén található csappal rögzíteni. Megkülönböztetünk alumínium és műanyag keretes szúnyoghálókat is.

Szúnyogháló ajtók és függönyök: A szúnyogháló ajtókat és függönyöket egyszerűen az ajtókeretre kell illeszteni, így nyitott ajtóval sem kell a rovaroktól tartanunk. Ezen típusok mindenképp az ajtón kívül, tehát az ajtókeret külső felén helyezkednek el.

Rolós szúnyogháló: Ez talán a leguniverzálisabb megoldás a rovarok elleni védelemre. Ebben az esetben a szúnyogháló ugyanúgy működik, mint egy szokványos roló. Ennek köszönhetően nyugodtan felhúzhatjuk, ha éppen nincs rá szükségünk és ezzel semmi nem akadályoz minket a kilátásban. További előnye a rolós szúnyoghálóknak, hogy redőnnyel együtt is alkalmazhatóak.

Bármilyen jellegű szúnyoghálóra is legyen szüksége, mindenképpen olyan helyen vásárolja meg, ahol kifejezetten az Ön igényeinek megfelelően vágják méretre és készítik el szúnyoghálóit. Valamit kifejezetten ügyeljen arra, hogy mindig minőségi termékeket vásároljon, amik hosszú évekig kiszolgálhatják igényeit és hatékony védelmet nyújthatnak otthonának a rovarok ellen. Erre a célra kiváló lehetőséget nyújthat Önnek a Redőny Diszkont árnyékolástechnikai webáruház, ahol a legkülönfélébb szúnyoghálók széles kínálatából választhatja ki az Önnek megfelelő darabokat! Látogasson el a www.redonydiszkont.hu weboldalra és győződjön meg erről a saját szemével. Ha kérdése van, akkor az info@redonydiszkont.hu e-mail címen készségesen állnak rendelkezésére!