Az elektromos járműveké a jövő

2016 jún 1. | Technológia

A motorozás élménye sokakat magával ragad. Ellenben a szokványos benzines motoroknak a mindennapi vagy városi használatban vannak hátrányaik. Nehezek, így az otthoni tárolás nagyjából kizárható. Egy robbanómotoros motorbicikli fenntartása típustól és kiviteltől függően kifejezetten költséges is lehet. Ez alatt értendő a rendszeres benzinköltség, az időszakos szervízelés, a kötelező műszaki vizsgáztatás, kötelező biztosítás és így tovább. Az anyagi vonzaton felül a szokványos motorok káros anyag kibocsájtása is egy olyan tényező, amiért sokan nem döntenek emellett a járműtípus mellett.

A 21. század technológiai lehetőségeinek köszönhetően az elektromos meghajtású járművek egyre elterjedtebbek és ez alól a motorok sem képeznek kivételt. Az elektromos motorok, átmenetet képezve a biciklik és a motorkerékpárok között, egyre népszerűbbek a városi és vidéki lakosság körében egyaránt. Lássuk, hogy az elektromos motorok mely előnyei vezettek ehhez a népszerűséghez. Először is talán a legnyomósabb érv, hogy nincs káros anyag kibocsájtás és rendkívül csendes a működés. Mindenkinek ismerős lehet az a szomszéd, aki hétköznap reggel hatkor még az udvaron indítja be a motorját és túráztatja, hogy az üzemhőmérsékletű legyen, ezzel felkeltve 50-100 méteres körzetben mindenkit. Ez a jelenség az elektromos motorokkal gyakorlatilag kizárható.

További előnyük, hogy fenntartásuk rettentően olcsó. Egyszerű elektromos árammal működnek, amivel fillérekből feltölthetjük motorunkat és a relatív alacsony teljesítménynek, valamint az elektromos meghajtásnak köszönhetően az alkatrészek nem kopnak vagy koszolódnak. Így az elektromos motorok számlájára írhatjuk a megbízhatóságot is. Egyszerűen tárolhatók lakásban, mivel az össztömegük mindösszesen 46kg és a kompozit alumínium anyagból készült váz összehajtható, tehát akár az előszobában is letámaszthatjuk, amíg újra szükségünk lesz rá. Az első villán található hidraulikus teleszkópnak és a hátsó központi lengéscsillapítónak hála, akár rázósabb talajon is használhatjuk elektromos motorunkat. Egyéb iránt pedig maximum 45-50 km/h végsebességre képes, ami akár országúti használatra is alkalmassá teszi. Ezek alapján egyértelmű, hogy aki szeretne egy megbízható, környezetbarát és nem utolsó sorban jól tárolható, illetve funkcióját tekintve kiváló közlekedési eszközt, annak az elektromos motor tökéletes választás lehet.

Ha szeretné megbízható helyen megvásárolni elektromos motorját, ahol egyébiránt szervizzel is foglalkoznak, akkor a Magnetbikes tökéletes választás lehet az Ön számára! Kizárólag minőségi elektromos motorokat forgalmaznak, melyek hosszú évekig kiszolgálhatják minden általános közlekedéssel kapcsolatos igényét! Látogasson el a www.magnetbikes.eu weboldalra vagy érdeklődjön a info@magnetbikes.eu e-mail címen!