A csatornatisztításról bővebben

2016 jún 1. | Technológia

A modern csatornarendszerek mindnyájunk életét megkönnyítik és egyszerűbbé teszik a mindennapokat, használatukat szinte természetesnek vesszük, pedig ezek a vízelvezetők is igénylik a karbantartást. A csatornarendszerek rendszeres tisztítása is ugyanolyan alapvető higiénia szükséglet, mint a felmosás vagy a porszívózás. Ennek nyomós okai vannak, mivel a nem megfelelő vízelvezető képességgel rendelkező csatornacsövek komoly károkat tehetnek otthonunkban. Egy eldugult szennyvízcsatorna rengeteg veszélyt hordoz magában, mivel a dugulás következtében, a talajban szétáramló víz akár alá is moshatja házunkat, ezzel beláthatatlan következményeket okozva.

Ennek egyik jele, ha házunk fala átnedvesedik és érezhetően folyamatos vízellátást kap, annak ellenére, hogy a külső körülmények ezt nem indokolják. „Szerencsésebb” esetben a csatornarendszerből nem szivárog ki a víz és nem mossa alá kertünket vagy házunk alapját, de mivel a szennyvíz ebben az esetben sem tud távozni a csatornán keresztül, ezért a különböző lefolyóinkban fog visszaáramlani lakásunkba, szintén komoly károkat okozva.

A csatorna eldugulását számos dolog eredményezheti, az egyik fő tényező az ereszcsatorna, amiből a különböző szennyeződések egyenesen a csatornarendszerbe juthatnak. Például a por, falevelek, kisebb ágak és egyéb szennyeződések. A probléma tényleges kialakulásáig a dugulásnak nincsenek konkrét jelei, ezért mindenképpen érdemes legalább évente egyszer szakember segítségét kérni a csatornatisztításhoz.

A csatornatisztítás menete egyszerű. Egy úgynevezett womás rendszerrel, nagy nyomással (100-150 bar) szüntetni meg a legmakacsabban lerakódott szennyeződéseket is. A womás csatornatisztítás alkalmazása garantált sikert eredményez minden esetben. Ellenben a használatához szakember szükséges, ezért mindig tapasztalt és megbízható céget kérjünk fel a csatornatisztításhoz.

A Duguláselhárítás Budapest kiváló alternatívát nyújthat a rendszeres, évenkénti csatornatisztításhoz! A huszonnégy éves szakmai tapasztalattal rendelkező cég minden, a csatornatisztításhoz szükséges munkálatot gyorsan, pontosan és körültekintően végez el. Így garantálva, hogy csatornahálózata évekig vagy akár évtizedekig probléma nélkül fogja ellátni igényeit! További részletekért keresse fel a www.lefolyas.hu weboldalt vagy kérjen további tájékoztatást a 06-30-949-8521 telefonszámon!