Amit a téli autómotor ápolásáról tudni kell – Milyen motorolajat válasszunk?

2016 jan 28. | Férfiaknak

Mint minden mechanikai szerkezet, az autó motorja is igényli az optimális gondoskodást, mely a környezeti behatások tekintetében változhat. Ezáltal eltérő ápolást igényel nyári, meleg és a téli, hideg időszakban. Ebből kifolyólag az sem mindegy, milyen motorolajat alkalmazunk a téli hónapok során.

A motorolaj egy, a belsőégésű motorok kenésére alkalmazott kenőanyag. Fő feladata a motor mozgó alkatrészeinek kenése, a fém fémmel való érintkezés megakadályozása és a súrlódás csökkentése. Mellékesen opcionális a hő elvezetésére, a motor tisztántartására, a tömítések kondicionálásra és a fém alkatrészek korrózió elleni védelmére.

Mi alapján határozhatjuk meg az ideális motorolajat?

A viszkozitás – avagy a belső súrlódás – egy gáz, vagy folyadék belső ellenállásának mértéke a csúsztató feszültséggel szemben. A motorolajok esetében a viszkozitás nagymértékben befolyásolja az olaj teljesítményét a különböző hőmérsékleten. A mai modern olajokkal szemben elvárás, hogy a téli hidegben se legyen túl viszkózus ahhoz, hogy keringeni tudjon, és elégséges kenést biztosítson a motor számára.

Melyik viszkozitás az optimális választás?

Mind a két típus kiváló minőségű szintetikus motorolaj. Viszkozitásuknak köszönhetően kiemelkedő védelmet nyújtanak hideg indításkor, egyedülállóan gazdaságos üzemanyag felhasználást, alacsony káros anyag kibocsájtást, és jó motor teljesítményt garantálva.

Természetesen a motorolajok tekintetében is fontos a márka és a minőség, hiszen ezek alapján eltérőek lehetnek a teljesítmények és tulajdonságok. Ha Ön is kiváló színvonalú, megbízható forrásból származó motorolajat keres gépjárműve számára, tekintse meg honlapunkat, nézzen körül a www.olajwebshop.hu weboldalon! Számtalan típussal és márkával várjuk ügyfeleinket, így nálunk garantáltan megtalálhatja az ideális kenőanyagot minden gépjárműtípushoz. Kérdés esetén várjuk hívását a 06 (1) 283-7722-es számon, levelét pedig az  info@olajwebshop.hu címen!