Ami régi és kopott még nem biztos, hogy rossz is

2016 jan 26. | Technológia

A mai modern világban egyre több közegből sulykolják az emberekbe, hogy a régitől meg kell szabadulni és egy újabba, jobba invesztálni pénzünket. Vannak esetek, amikor ezek a feltevések megállják a helyüket, hiszen egyes tárgyak javítása vagy helyrehozása oly mértékű költségekkel járna, hogy ésszerűbb újat választani helyette. De mi a helyzet a régi, elnyűtt, esetleg kikopott bőrbútorainkkal?

A bútornak van egy bizonyos tulajdonsága, ami miatt az ember gyakran jobban ragaszkodik hozzá, mint bármi máshoz, ez pedig az egyediség. Nem, nem a kézzel gyártott, személyre szabott bútorokról beszélünk, hanem azokról az emlékekről, melyek kapcsán az adott bútor jut eszünkbe. És bizony egy jól kialakított darab sok-sok éven át hű társunk képes lenni, ezáltal rengeteg emlék és érzelem köt össze vele. Főként, ha egy pompás bőrbútorról van szó.

Miként varázsolhatjuk újjá bőrbútorainkat?

Az anyag elhasználódásától függően két lehetséges verzió közül választhatunk, melyek a bőrfestés és a bőrbútor javítása.

  • A bőrfestés akkor javallott, ha maga a felület nem sérült, csak az anyag elkopott, elszíneződött vagy megviseltté vált. Ezzel a technikával szinte teljesen újjá éleszthetjük bőrfelületeinket, és hosszú évekkel meghosszabbíthatjuk azok élettartamát.
  • A bőrbútorok javítására akkor kerül sor, ha már felületi sérülés is észlelhető. Ennek a folyamatnak többféle verziója létezik, melyek a sérülés mértékétől függenek. Ezzel a technikával teljesen újjá varázsolhatjuk bőrbútorainkat és sok-sok évvel megtoldhatjuk azok használhatóságát.

Mindkét esetben fontos azonban, hogy a megfelelő szakemberrel végeztessük a munkálatokat, hiszen a bőr egy élő, lélegző felület, mely magas precizitást és tapasztalatot követel. Ha Ön is a legkiválóbb szakemberekkel szeretné újjáéleszteni kedvenc bőrbútorait, látogasson el weboldalunkra, a www.argokarpit.hu oldalra! Kérdés esetén várjuk hívását a 06/ 70 566 7374-es számon, illetve levelét az info@argokarpit.hu e-mail címen, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!