A bio élelmiszerek előnyeiről

2016 jan 26. | Gasztro

Az ökológiai gazdálkodásra történő áttérés előtt érdemes tudni, hogy a biotermékek miben másak a többi zöldséghez és gyümölcshöz képest. Mit mondjunk vevőinknek, miért érdemes inkább ezeket a termékeket választaniuk a többi helyett? Mitől jobbak a biotermékek? Mitől egészségesebbek és finomabbak? Íme, a válasz:

  • Az ökogazdálkodás ellenőrzése szigorúbb, ezért az ilyen termékek esetében még biztosabbak lehetünk a jó minőségben – hiszen komoly követelményeknek kell megfelelni a gazdáknak.
  • A bio élelmiszerek nem, vagy csak alig érintkeznek vegyszerekkel, ezért jóval természetesebbek, tápanyagban gazdagabbak a más eljárással termesztett társaikhoz képest, valamint lényegesen több antioxidáns található bennük. Ez a tény különösen fontos lehet például kisgyermekek, várandós édesanyák esetében, hiszen ilyen esetekben kifejezetten fontos, hogy a lehetőségekhez mérten minél inkább elkerüljük a vegyi anyagok szervezetbe jutását.
  • A bio termények javarészt sokkal zamatosabbak, ízeik természetesebbek és a hagyományos termelés miatt több vitamint is tartalmaznak.
  • Az ökogazdálkodás jobb hatással van a környezetre és az élővilágra, hiszen nem szennyezi felesleges vegyszerekkel a termőföldet, ami hosszú távon pozitív kihatással van az állatvilágra és termőföldekre.
  • Az ökogazdálkodás harmóniát teremt a környezettel, nem teszi ki azt nagyobb terhelésnek az ideálisnál.

Minden érvet végigtekintve látható, hogy az ökogazdálkodás számtalan, sokrétű előnnyel rendelkezik, mind az egyén, mind a természet szintjén.

Akár gazdálkodó, akár csak tovább olvasna a témában, javasoljuk, hogy keresse fel a www.biokontroll.hu weboldalt, ahol számtalan érdekes információt talál az ökológiai gazdálkodásról, az agrárpályázatokról, és a biotámogatásról.

További kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1/336-11-66, a 06-1/336-11-67 vagy a 06-1/336-11-22 telefonszámok valamelyikén, illetve elérhetőek vagyunk az info@biokontroll.hu e-mail címen is.

Naprakész kollégáink örömmel fogadják megkeresését!