A motorkerékpár helyes tárolása télen

2015 dec 30. | Sport

A változékony és csapadékos időjárás télen sajnos nem kedvez a motorkerékpárok szerelmeseinek. A jármű tárolásra kerül, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen körülmények között történik.

A legjobbat akkor tehetnénk motorkerékpárunkkal a téli hidegben, ha néhány hetente legalább egy rövid használatba vételt kivitelezni tudnánk. Ez azonban csak nagyon ritka esetben megoldható, főleg, ha szünet nélkül csapadékkal vagyunk ellátva. A motorkerékpár helyes tárolását többféle szempontból is jellemezhetjük. Az egyik legkényesebb kérdés, hogy mire ügyeljünk a motor akkumulátora esetében.

  • Semmi esetre sem szabad hagyni teljesen lemerülni a motor akkumulátorát, mert előfordulhat, hogy nem veszi majd a töltést, és teljesen tönkre is mehet. Legjobb ötlet, ha télen kivesszük, és meghatározott időközönként töltjük.
  • Figyeljünk arra, hogy ne legyen soha túltöltve, ennek céljából beszerezhetőek automatikusan kikapcsoló berendezések. Igazán ésszerű megoldás, ugyanis sokkal olcsóbb, mintha új akkumulátort kellene vásárolnunk.
  • A motorkerékpár tárolását száraz, fűtött helyen igyekezzünk megoldani.
  • A gumik védelme kifejezetten fontos. Ha módunk van rá, úgy helyezzük el motorkerékpárunkat, hogy kerekei a levegőben legyenek.
  • Nem utolsó sorban pedig a benzintank legyen teletöltve, ugyanis a benzingőz nagy kárt tesz az üres rész oldalán.

Ha tehetjük, mindenképp érdemes a felsoroltakat betartani, így tavasszal problémamentesen élvezhetjük újra a kedvenc járművünkkel való közlekedést.

A motor akkumulátorok világában Önnek is nagy segítségére lehet cégünk, a Csorba-Akku Kft., nálunk megtalálja a keresett akkumulátort, bármilyen gépjárműről legyen szó. Sokan nem tudják, hogy érdemes megfelelő helyen és eszközzel megbizonyosodni arról, hogy tényleg használhatatlanná vált-e az akkumulátor. Mi ebben is segítünk!

www.csorba-akku.hu weboldalunkon megtekintheti széles kínálatunkat, külön részletezve a motor akkumulátor típusait is. Rendszeresen biztosítunk akciókat, ezért érdemes ellátogatni honlapunkra, és tájékozódni szolgáltatásainkról. Segítőkész szakembereink bármiben tanácsot adnak, a motor akkumulátorok témáját illetően is.

Igyekezzen télen a lehető legjobb körülményeket megteremtve tárolni motorkerékpárját, és fordítson külön figyelmet a motor akkumulátorára! Kérdéseivel keressen fel minket az info@csorba-akku.hu e-mail címen, vagy telefonon a 06-1-379-31-42-es, illetve a 06-20-944-92-95-ös számon!