A kőfelverődés fajtáji és javításuk

2015 dec 29. | Férfiaknak

Aki hosszabb ideje vezet gépjárművet, minden bizonnyal találkozott már ilyen jellegűproblémával. A kőfelverődés az egyik legelterjedtebb probléma, ami érheti autónkat, és a legjobb esetben is szélvédőjavítást von maga után. Sokan nem tudják, de kőfelverődésnek is vannak eltérő típusai, most ezeket ismerhetjük meg kicsit közelebbről.

A szélvédő egy dupla üvegből álló szerkezet, mely egy ragasztó réteget, más néven védőfóliát fog közre. A felcsapódott kő következtében a két üveg között légbuborék keletkezik. A kőfelverődés következtében történt légbuboréknak három fő típusát különböztethetjük meg:

Ha már megtörtént a baj, mindegy, milyen típusú a kőfelverődés, kezdetét veheti a mielőbbi javítási folyamat.

A szélvédőjavításának lényege, hogy egy speciális alapanyagú műgyantát juttatnak a kőfelverődés okozta légbuborékba. A munkálat folyamán naptól védett környezetben, a gépjármű többi részét kímélve kell eljárni. Ha az eljárás sikeres volt, UV fény alatt szilárdítják a beinjektált műgyantát, ezt követően pedig eltávolítják a felesleges anyagot. Szükség esetén polírozzák a szélvédő felületét.

A kőfelverődés sikeres javítása nagyban függ a sérülés korától. Minél régebbi a repedés, annál kevésbé javítható, ezért érdemes mielőbb szakemberhez fordulni. A szélvédőjavítása nem egyszerű feladat, kizárólag szakavatott kezekre érdemes bízni, hiszen könnyen a visszájára fordítható a probléma, mely a szélvédő komplett cseréjéhez vezethet.

Számomra a szélvédőjavítása egy nagy gondossággal elvégzett, precíz beavatkozás, mely esetben mindig a tökéletes végeredmény lebeg a szemem előtt. Fontos, hogy ügyfeleim teljes elégedettséggel távozhassanak, így minden általam elvégzett munkára örök garanciát biztosítok! Ha Önnek is gondja akadt kőfelverődéssel, forduljon mielőbb szakértőkhöz! Keresse fel honlapomat a www.szelvedomester.hu címen, és tekintse meg részletesebb tájékoztatásomat! Ha kérdése van, vagy azonnali segítségre szorul, hívjon a +36-30/742-50-00-ás számon, vagy írjon üzenetet a wagnertamas64@gmail.com e-mail címre!