A tökéletes adathordozási megoldás

2015 nov 30. | Technológia

Az adattárolás megoldása az első számítógép megalkotása óta fontos feladatnak bizonyult, később már nem csak az adatok tárolása, de hordozhatósága is releváns elvárássá vált. Mára, a korszerű technológiáknak köszönhetően egyre nagyobb méretű adattárolók és- hordozók állnak rendelkezésünkre, már ami a kapacitásukat illeti, hiszen fizikai méretük egyre inkább csökken.

A legnépszerűbb adathordozó szerepét a pendrive tölti be, melynek történetének kezdete az 1990-es évek végére tehető. Több cég is magáénak vallja ezt az innovációt, ami azonban biztos, hogy a legújabb példányok tárolási kapacitása 8MB-tól 1TB-ig terjedhet, és a különféle technikáknak köszönhetően akár egyedi pendrive-ok is elérhetőek. Egyes típusok képesek több évig is sértetlenül tárolni az adatokat. A pendrive önmagában nem képes adatátvitelre, erre szolgál az USB csatlakozó, melynek segítségével csatlakoztathatjuk a megfelelő egységre.

A pendrive-ok, felépítésüket tekintve a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

  • Egy kisméretű nyomtatott áramkört tartalmaznak a ráerősített fém csatlakozóval
  • Általában műanyag tokban helyezik el őket
  • A tok lehet por-, csepp- és ütésálló
  • Önálló áramforrással csak kivételes esetekben rendelkeznek (ha például MP3 lejátszó, vagy diktafon szerepet is betöltenek)
  • A pendrive-ok általában FAT vagy FAT32-es fájlrendszerrel vannak előformázva
  • Képesek hibajavító és adat-helyreállító programok futtatására
  • Gyakran alkalmazzák operációs rendszerek telepítésére

A pendrive tökéletes opció adattárolás és adathordozás szempontjából, azonban hátránya, hogy minden típus viszonylag egyforma, így könnyen összetéveszthető, elkeverhető más darabokkal. Erre nyújt kiváló megoldást egy egyedi pendrive, mely kitűnik a többi példány közül.

Mi, a Duál Reklám Stúdió és Kereskedelmi Kft.-nél tudjuk, hogy mennyire fontos az egyedülállóság, ezért segítségünkkel olyan egyedi pendrive-ok állíthatóak elő, melyek praktikusságuk mellett megjelenésükkel is kitűnnek a többi közül. Ha Ön is egyedi pendrive-okat szeretne ajándékozni partnereinek, ügyfeleinek, keresse fel honlapunkat, a www.dualreklam.hu oldalt! Kérdés esetén vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot telefonon, a +36/1-410-26-72-es számon, illetve e-mailben, a dual@dualreklam.hu címen!